Prevarantica koja voli dragulje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje u prijevaru, porecka policija kriminalisticki je obradila 51-godišnjakinju iz Pazina i 34-godišnjakinju iz Višnjana. Prema neslužbenim informacijama, radi se o 34-godišnjoj Tanji Kovacic i Pazinjanki M. Š., koje su policiji otprije poznate po kaznenim djelima.

Utvrdeno je da su od listopada 2009. do veljace prošle godine u više navrata od 37-godišnjaka s Cresa posudile oko 114 tisuca kuna radi ulaganja u posao obrade i prodaje dragulja. Iako su muškarcu obecavale da ce novac vratiti, to nisu ucinile. Pazinsko Opcinsko državno odvjetništvo je protiv dviju žena podignulo optužnicu zbog prevare.

Podsjetimo, Tanja Kovacic je lanjske veljace takoder osumnjicena zbog prijevare, odnosno poslova s obradom i prodajom dragulja. Tada je na štetu troclane rovinjske obitelji izvukla oko 83 tisuce kuna.

Naime, predstavljajuci se kao Tania Bartolic, preko jednog internetskog portala došla je do 28-godišnjeg Rovinjca i ponudila mu unosno ulaganje s visokom zaradom u kratkom vremenskom roku u poslovima obrade i prodaje dragulja jedne talijanske tvornice iz Padove. Nakon manje uplate od dvije tisuce kuna Kovacic mu je desetak dana kasnije predala glavnicu i zaradu od 3.500 kuna, cime je navukla Rovinjca koji je u posao ukljucio i roditelje.

Uvjereni da ce svoj novac umnogostruciti, predali su Taniji Bartolic, odnosno Tanji Kovacic ukupno više od 80 tisuca kuna. Nakon što je primila novac Kovacic je krajem studenog 2009. godine nestala, a nasamarena rovinjska obitelj je slucaj u sijecnju prošle godine prijavila policiji, koja je pak ubrzo složila kockice i zakljucila o kojoj se "ulagacici" zapravo radi.

Kovacic je policiji poznata i po višestrukim prijavama zbog kaznenih djela prevare i krivotvorenja isprava. Naime, sudi joj se na poreckom sudu zbog prijevare i krivotvorenja isprava te zbog lažnog prijavljivanja prijetnji i ucjene. Obecavala je ljudima velike zarade u kratkim rokovima dok je radila u poreckoj Privrednoj banci, a nedugo zatim i u Hrvatskoj poštanskoj banci.

Osim Kovacic, zbog kaznenog djela sprjecavanja dokazivanja, odnosno uništavanja dokumentacije o ulaganjima oštecenika optužene su i njezine tadašnje kolege iz Hrvatske poštanske banke Sanja Kovacic, Tanjina mlada sestra, te rodak Marko Bartolic. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter