Prevaranti vrebaju umirovljenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najnoviji slucaj iskorištavanja nemoci starijih osoba dogodio se u cetvrtak u Puli, u Koparskoj ulici, kada je 78-godišnjakinja ostala bez novca koji je držala kod kuce. Oko 13.30 sati umirovljenici je na vrata pokucala žena koja je prodavala lonce i deke te ju je gospoda pustila unutra unatoc sinovljevu savjetu da ne otvara vrata strancima.

Prema njegovima rijecima, ona je to ipak ucinila vjerojatno zbog toga što se povremeno gubi. "Prodavacica" je za artikle tražila 2.700 kuna koje gospoda nije imala kod sebe. Iskoristila je njezinu zbunjenost te ju nagnala da zajedno podu u banku podici novac.

Kako umirovljenica nije toliko novca imala na racunu, naum "prodavacice" nije uspio te su se one vratile u staricin dom.  je artikle uzela natrag od nesudene klijentice te ju usput "olakšala" za 200 kuna koliko je ona imala kod sebe za špežu.

Umirovljenicin sin je rekao da nije jasno je li novac žena ukrala ili joj ga je starica dala buduci da je nakon dogadaja bila u šoku te na to pitanje nije mogla odgovoriti. Kako god bilo, cinjenica je da je umirovljenica iskorištena, i to u doba kada oni koji o njoj brinu rade.

Citatelj stoga upozorava gradane da pripaze na najmilije starije dobi, pogotovo u ovo predblagdansko vrijeme, kako i oni ne bi postali žrtve prevaranata kojih je sve više.


Podijeli: Facebook Twiter