Prevaranti ukrali novac s računa

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Policija traga za dvojicom muškaraca, koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo prijevare na štetu 64-godišnjaka iz Pule.

Naime, 11. veljače oko 13.30 sati, u stan oštećenog u Monvidalskoj ulici došla su dvojica muškaraca koji se predstavili kao djelatnici jedne pravne osobe te mu ponudili na prodaju aparat za masažu. Iako 64-godišnjak nije bio zainteresiran za kupnju aparata, počinitelji su iskoristili njegovu nepažnju te su mu, uz pomoć POS aparata, s bankovne kartice otuđili nekoliko tisuća kuna.  

Budući ovo nije jedini slučaj iskorištavanja povjerenja građana, Policijska uprava istarska upozorava građane, pogotovo starije i nemoćne osobe, da pripaze koga puštaju u svoj dom.

Počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće se predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje  građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter