Prevarant opljackao desetke vozacica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo izvijestili o prevarantu koji vozacicama prodaje pricu da su svojim automobilom oštetile njegov i od njih traži da mu isplate novac na ruke, nismo niti znali da koliko cemo duboko zagrepsti. Naime, nakon objave teksta u našu se redakciju javio veliki broj njegovih žrtava iz citave Istre.

Sve te vozacice, pa i one koje nisu nasjele na pricu ovog prevaranta, ispricale su nam isto: rijec je o muškarcu starom izmedu 30 i 40 godina, dobro odjevenom i urednom, svijetle puti. I sve su potvrdile da je vozio golf kabriolet krapinskih registarskih oznaka, najvjerojatnije III. generacije, tamnoplave ili slicne boje.

Osim u Puli i okolici, prevarant je u ocito operirao i u Rovinju, Novigradu, Umagu i Buzetu, i to još od svibnja. To su gradovi iz kojih su nam se jucer javljale vozacice koje su ostale bez iznosa od 50, 200, 250, pa cak i 600 kuna, a prevarant je bez problema uzimao i eure. Nažalost, rijetke su prevarene žene slucajeve prijavile policiji, ponajviše zbog srama koji su osjetile kad su shvatile da su zapravo nasamarene.

Dale mu novac koji su imale kod sebe

Sve oštecene vozacice prevarantov modus operandi opisale su vrlo slicno. Rasprava o navodnoj šteti zapocela bi njegovim agresivnim pristupom, da bi kada bi shvatio da je žrtvu smekšao i da se ona laca novcanika postajao sve srdacniji. Neke su epizode na kraju završavale toplim stiskom ruke, a poneke i poljupcima na rastanku. Žene su mu, uplašene ili vjerujuci da su doista nehotice okrznule njegovo vozilo, na licu mjesta davale uglavnom sav iznos koji su u tom trenutku imale kod sebe, sretne što je sve ipak riješeno bez prijavljivanja "nesrece" policiji te još sretnije što su ušparale bonus na policama osiguranja svojih vozila.

Najviše je novca, oko 600 kuna, 28. svibnja ove godine na parkiralištu Valbruna dobio od jedne vozacice iz Rovinja. Za razliku od ostalih slucajeva u kojima je prodavao price o razbijenom retrovizoru, u ovom je slucaju odglumio da mu je pregažena noga. Naime, dok je Rovinjka puževim korakom napuštala parkiralište poceo je lupati po krovu njezina automobila.



- Poceo je vikati na mene gdje mi je savjest i mahao je rukama. Govorio je da ide na terapije, da ga boli noga, da ce sad morati kod svog fizioterapeuta i da je to skupo. Ispred mene je mobitelom nazvao mamu pa fizioterapeuta. Ne znam je li ih zbilja zvao ili se pravio da ih zove... Dala sam mu sav novac koji sam imala u novcaniku, oko 600 kuna. Tražio je moj broj mobitela da bi mi mogao javiti kakva je situacija s nogom. Kad je to sve završilo, vidjela sam ga na izlazu iz parkirališta. Tada sam shvatila da sam prevarena. Zapisala sam broj registarskih plocica, bile su krapinske. Uocio me i odmah nazvao na mobitel te uvjeravao da nije potrebno zvati policiju, ispricala nam je gospoda iz Rovinja. Njen sin je kasnije nazvao prevaranta i pozvao ga na policiju, poslao mu je i sms na koji je ovaj odgovorio da upravo sam krece na policiju.

Ulazio i u dvorište


- Moja se sestra vozila kuci kada je za njom u dvorište ušao taj vozac u automobilu krapinskih tablica. Tvrdio je da ga je ona ranije udarila i da mu za štetu treba isplatiti 300 kuna. Prije toga je nekog nazvao s mobitela kao da ga pita kolika bi mogla biti šteta. Uvjeravao ju je da je ona kriva i vikao je na nju. Kada je pocela plakati, promijenio je ponašanje. Govorio je da nije zlocest covjek i predložio da kod nje popiju kavu, ispricala nam je citateljica s podrucja Pule cija sestra srecom nije ostala bez novca. Prevarant je otišao kada su susjedi izašli da vide što se dogada, a ona je na koncu sve prijavila policiji.

- Prije dvadeset dana u Novigradu zaustavio me covjek i rekao da sam mu okrznula retrovizor. Tražio je dvjesto kuna, a ja sam mu dala 50. Znam da ga nisam udarila, ispricala nam je pak gospoda iz Novigrada. Slicnu nam je pricu ispricala i gospoda iz Buzeta, nasamarena prije otprilike mjesec dana. "Vozila sam se kuci kada je iza mene jedan automobil odjednom stao trubiti. Morala sam stati jer me pretjecao. Rekao je da sam mu okrznula retrovizor. Uplašila sam se i dala mu 200 kuna", ispricala nam je telefonom.

Slicne, ako ne gotovo i identicne price, ispricale su nam i vozacice iz drugih istarskih mjesta. Govorile su nam da su susret s muškarcem iz Golfa imale na parkiralištima ispred škola, vrtica, ili pak na nekoj od glavnih gradskih ili izvangradskih prometnica. Najviše ih bilo na podrucju Pule. No, policija kaže da na podrucju Pule nije zaprimljena niti jedna prijava u vezi s navedenim slucajem. Sada policija utvrduje cinjenice te poduzima mjere traganja za navedenom osobom. (Srecko PERŠIC)


Ne znam ja koga vi trebate

GI: Dobar dan. Jeste li vi vlasnik Golfa kabrioleta krapinskih registracijskih oznaka?
- Tko ste vi?
GI: Moja supruga je izazvala nesrecu u Vodnjanu u kojoj je oštetila vaš automobil pa bih vam htio dati novac za to.
- Ne znam ja koga vi trebate... (spušta slušalicu)
Ovo je kratki razgovor koji smo jucer vodili s navodnim prevarantom putem telefona. Broj mobitela proslijedio nam je sin gospode koja je nasamarena u Rovinju.



Javite nam se

Ukoliko imate saznanja o ovim dogadajima ili ste pak proživjeli slicnu situaciju kao i prevarene vozacice, nazovite nas na broj telefona 052/591-521 ili nam pak svoju pricu pošaljite na e-mail [email protected].


Podijeli: Facebook Twiter