Prevarant nekoliko puta prodavao tuđi automobil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom, pulska policija je utvrdila sumnje da je počinio još tri kaznena djela prijevare. Naime, policija je 25. studenog kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je od listopada 2012. godine do veljače 2013. godine boravio kao podstanar u stanu u Puli, a da pritom nije podmirio režijske troškove, čime je oštetio 51-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Policija je u sadašnjem istraživanju utvrdila sumnju da je također krajem studenoga na parkiralištu u Puli, za više tisuća kuna prodao automobil Opel Vectru, riječkih oznaka, 38-godišnjem hrvatskom državljaninu. Budući da je mladić odugovlačio s prijepisom vozila, 38-godišnjak je posumnjao i saznao da 27-godišnjak ustvari nije niti vlasnik navedene Opel Vectre.

Isti automobil, 27-godišnjak je petnaestak dana ranije u ugostiteljskom objektu u Puli, za više tisuća kuna ''prodao'' i 35-godišnjem hrvatskom državljaninu. Sumnjiči ga se da je 24. listopada uzeo nekoliko tisuća kuna od 42-godišnjeg hrvatskog državljanina, uz dogovor da će mu naručiti mobitel, što nije učinio niti mu je vratio novac. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter