Pretucen reporter Novih foji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fotoreporter mjesecnika Novi foji, a ujedno i izvršni urednik internetskog izdanja tog mjesecnika, 35-godišnji Roberto Matkovic brutalno je pretucen u nedjelju ispred ugostiteljskog objekta Placa u Nedešcini kraj Labina. Njega je, prema neslužbenim informacijama, pretukao 27-godišnji Jasmin Zukanovic iz Štrmca, protiv kojega slijedi optužni prijedlog prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, Matkovic je fizicki napadnut u nedjelju 1. studenog u 4.30 sati ispred diskokluba Placa te je lakše ozlijeden, a policija je provedenim izvidima došla do napadaca, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske.

Ozlijedeni fotoreporter je tu noc bio u disku na novinarskom zadatku, a u ponedjeljak je za svoj list Novi foji dao izjavu gdje stoji da je napadnut izvan diska te da su ga dvojica napadaca pretukla bez nekog suvislog razloga.

- "Šta hoceš?", upitao me jedan od njih. "Ništa, samo sam pitao.....", nisam stigao ni završiti recenicu, a on me udario u glavu, bacivši me na pod, da bi me nakon toga obojica pocela cipelariti, rekao je Matkovic.

Dodaje da je prije napada došao do ulaza u disko jer je cuo da su ondje ranije napadnute neke njemu poznate osobe. No, kada je na ulazu upitao covjeka za taj dogadaj, prema njemu su krenula dva mladica, napala ga i pretukla.

Urednik Novih foji, Nanad Cakic, izjavio nam je da je to što se dogodilo nedopustivo te da ce slucaj istjerati do kraja i javno objaviti sve detalje nemilog dogadaja.


Podijeli: Facebook Twiter