Pretkolo Lige prvaka: Dinamo slavio u Moldaviji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka Dinamu je priuštila odličan rezultat na gostovanju u Tiraspolju. "Modri" su sraz sa Sheriffom zaključili pobjedom koja ih je dovela na korak do osigurane jeseni u Europi. Početne postave otkrile su da je Dinamov trener Ante Čačić puno oprezniji nego prije dva tjedna kad je u Razgradu na teren poslao postavu nakrcanu ofenzivno orijentiranim igračima.

Ovoga je puta zacementirao obranu dvojicom prekaljenih rutinera, Tonelom i Šimunićem, a Vidu gurnuo je na desnog beka umjesto Šime Vrsaljka koji je ove sezone prilično tanak kad treba obavljati obrambene zadatke. Povrh toga, Čačić je u vezni red stavio Nikolu Pokrivača i Jerka Leku, igrače za razgrađivanje suparničkih akcija.

Unatoč kadrovskim promjenama, "modri" su još jednom demonstrirali statični nogomet koji se najviše oslanja na individualna rješenja glavnih kreativaca. Srećom po Čačića, takav koncept uglavnom može proći na ovoj razini natjecanja, gdje su suparnici tehnički inferiorni.

Početnih pet minuta proteklo je u znaku lagane nadmoći Sheriffa, no moldavski prvak nije uspio stvoriti niti jednu opasnost pred golom Kelave. S druge strane, Dinamo je izgledao zbunjeno sve do 14. minute, kad je dijagonalni pas Milana Badelja s lijeve strane rasporio domaću obranu, omogućivši Fatosu Beqiraju situaciju "jedan na jedan" s vratarom Vladislavom Stojanovom. Egzekucija je bila neminovna - 0:1.

Nešto kasnije u prilici se našao i Ante Rukavina čiji je udarac glavom usmjerio loptu nekoliko centimetara iznad grede. U tim se trenucima činilo da je Čačić bio u pravu kad je tvrdio da će se Dinamo dizati iz utakmice u utakmicu. Međutim, vrlo brzo se pokazalo da jedina prava razlika leži u činjenici da je Sheriff slabiji od Ludogorca.

Opet, i takav moldavski prvak je opasno zaprijetio u dva navrata. Prvo je u 23. minuti Stanojević bio neprecizan nakon ubačaja Georgijeva, a nešto kasnije Apatič je zapucao idealnu priliku koju mu je složio Pešić. Nove opasnosti ukazale su se nakon četvrt sata igre u drugom dijelu. Srećom po Dinamo, Pešić i Stanojević nisu bili dovoljno precizni. Za Čačića je to predstavljao znak da treba početi zatvarati utakmicu i čuvati vrijednu zalihu za uzvrat, što mu je, uz puno muke, i uspjelo. (Davor PETROVIĆ)

Sheriff - Dinamo 0:1
Stadion FC Sheriff. Gledatelja: 11.000. Sudac: Lee Probert (Engleska). Strijelac: 0:1 Beqiraj (14'). Žuti kartoni: Marjanović (Sheriff), Vida, Čop, Pokrivač (Dinamo).
SHERIFF: Stojanov , Metoua, Samardžič, Joao Pereira, Apatič, Marjanović, Onica (od 80. Čeptin), Georgijev (od 58. Balima), Stanojević, Dedov (od 69. Ivanov), Pešić.
DINAMO: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Badelj , Pokrivač, Leko, Sammir (od 69. Calello), Rukavina (od 83. Alispahić), Beqiraj (od 61. Čop).  - NO01946649.jpg HLADNOKRVNI EGZEKUTOR - Fatos Beqiraj


Podijeli: Facebook Twiter