Presudu generalima docekati mirno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sa suradnicima razgovarala je u utorak s predstavnicima 18 udruga branitelja iz Domovinskog rata utemeljenih na državnoj razini, a nakon sastanka jedan od zakljucaka je da presude hrvatskim generalima 15. travnja treba docekati mirno i dostojanstveno.

Nakon gotovo dvosatnog susreta Kosor je novinarima izjavila da je sastanak bio iznimno kvalitetan i otvoren, a jedna od tema bile su i skore presude trojici hrvatskih generala u Haagu.

Kosor je rekla da presude treba docekati mirno i dostojanstveno te pokazati jedinstvo, a istaknula je i da je rijec o prvostupanjskim presudama. Prosvjedi i moguci neredi, kazala je Kosor, ništa ne mogu promijeniti u presudi haaškim generalima.

Jedan od sudionika sastanka Josip Klemm naglasio je da udruga specijalne policije i drugi branitelji organiziraju dan uoci presude, tj. 14. travnja, mimohod potpore hrvatskim generalima u Haagu. I on je odbio mogucnost prosvjeda naglasivši da se prema presudama treba odnositi casno i dostojanstveno.


Podijeli: Facebook Twiter