Presude zbog šverca marihuane

Dovođenje Bellanija na objavu presude (M. SARDELIN)
Dovođenje Bellanija na objavu presude (M. SARDELIN)

Nepravomoćnom presudom pazinskog Općinskog suda prvookrivljeni Sead Kolenović (35) iz Kranja osuđen je na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, a Hyzri Bellani (44), kosovski državljanin s trajnim prebivalištem u Kranju, na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog dva kilograma marihuane koje su pokušavali prebaciti u Hrvatsku 5. srpnja ove godine.

Bellani je na objavu presude doveden iz istražnog zatvora u Puli gdje boravi od uhićenja 5. srpnja te je po objavi vraćen natrag u ćeliju. Kolenović na objavu presude nije došao, a u pritvoru je proveo dva mjeseca i 20 dana nakon čega je izašao uz jamčevinu od 250 tisuća kuna.

- Nedvojbeno je utvrđeno da su počinili kazneno djelo za koje koje ih se tereti. No, prvookrivljeni Kolenović je sudu priznao počinjenje djela i imao uvjerljiv iskaz čime je pridonio bržem okončanju postupka, dok je Bellani negirao krivicu te mu iskaz nije bio uvjerljiv. Bellaniju se produljuje istražni zatvor do pravomoćnosti odluke, a u kaznu mu se računa vrijeme provedeno u pritvoru od 5. srpnja, rekla je sutkinja Marina Buterin.

Dvojac je zatečen na graničnom prijelazu Požane s dva kilograma marihuane skrivene kod rezervnog kotača u fiatu puntu slovenskih oznaka kojim je upravljao Kolenović. Na vrećici su pronađeni tragovi Kolenovića i nepoznatih osoba, no istražitelji nisu našli niti jedan Bellanijev trag. U svom iskazu Bellani je tvrdio da mu je pružena prilika otići do Pule, gdje služio vojni rok, s Kolenovićem, a da o drogi nije imao pojma. Kolenović je pak tvrdio da je droga Bellanijeva i da je bila namijenjena za prodaju određenom Igoru iz Pule za iznos od 5.000 eura. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter