Presuda Golemovicu i ostalima 21. lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavna rasprava u sudenju Draženu Golemovicu i još osmero osoba, koje se u slucaju Ipsilon terete za više kaznenih djela gospodarskoga kriminala završila je danas na Županijskom sudu u Rijeci iznošenjem završnih rijeci državnog odvjetništva i branitelja, a objava presude zakazana je za 21. lipnja, doznaje se u Sudu.

Optužnicu u slucaju Ipsilon, u kojoj je devetero osoba optuženo za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te primanje i davanje mita, podignuo je USKOK u listopadu 2009., a sudenje je pocelo 9. svibnja ove godine.

Golemovic je optužen da je uz pomoc pet policijskih službenika, carinskoga službenika, opcinske državne odvjetnice i procelnika u poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu bili dostupni.

Golemovic i njih još petero u pocetku sudenja priznali su krivnju, dok ih se troje ocitovalo da se ne smatraju krivima.

Nakon podizanja optužnice Golemovic pušten je iz pritvora, ali mu je pritvor, nakon USKOK-ove žalbe, ponovno odreden. Unatoc tjeralici, u rijecki zatvor vratio se tek uoci pocetka sudenja, u svibnju ove godine, nakon što se na granici Hrvatske i BiH u Brodsko-posavskoj županiji predao hrvatskim vlastima.


Podijeli: Facebook Twiter