Presuda Cacicu je hipoteka za rad Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u subotu da presuda prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Cacicu predstavlja hipoteku za rad Vlade jer ce ona i dalje živjeti u sjeni tog slucaja s obzirom na to da se nastavlja žalbeni proces.

- Nije dobro, a mi smo pozvali premijera Zorana Milanovica da postupi odlucno i principijelno te svojoj Vladi omoguci da funkcionira u miru, oslobodena tog slucaja i postupka, kazao je Karamarko u izjavi novinarima nakon sastanka središnjeg odbora zajednice žena "Katarina Zrinski".

Upitan znaci li to da bi Cacic trebao dati ostavku, Karamarko je odgovorio da bi to bilo moralno i svrhovito u odnosu prema hrvatskoj javnosti i Vladi.

Na pitanje zašto u ovom slucaju ne vrijedi visoko podignuta ljestvica kao u slucaju bivše ministrice Mirele Holy, predsjednik HDZ-a je rekao da Milanovic ide iz kontradikcije u kontradikciju te se mora dogovoriti koji je princip i kako ce ga poštivati u svom radu.

- Ovo baca vrlo ružnu sliku na Vladu, odlucnost i principe koje premijer Milanovic zastupa, rekao je.

Na pitanje kako komentira Milanoviceve izjave vezane uz pravosude Karamarko je kazao da se pitanjima pravosuda i sudskim temama ne može loptati.

Pozvao je na ozbiljnost i da se u tom slucaju ne dopusti ishitrenost u izjavama. "Milanovic vodi Vladu i trebao bi biti umjereniji i razboritiji", kazao je.

Upitan bi li odlazak Cacica iz Vlade doveo u pitanje i cijelu koaliciju, Karamarko je rekao da stanje u koaliciji nije sjajno te da, što god znacio odlazak Cacica, premijer i Vlada trebaju preuzeti odgovornost i biti na razini svoje zadace.

- Ako ne mogu, onda se zna što se dalje dogada, kazao je Karamarko.


Podijeli: Facebook Twiter