Preslikana štednja iz 2009.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Savez kulturno-umjetnickih društava iz gradskog programa javnih potreba u kulturi ove godine može ocekivati nešto više od dva milijuna kuna. To je otprilike jednak iznos onom lanjskom, ali tek nakon rebalansa, kada je SAKUD-u i clanicama "uskraceno" 115 tisuca kuna.

Dakle, štednja zapoceta 2009. godine preslikala se i na ovogodišnji kulturni proracun. Sam SAKUD od Grada ove godine dobiva 735 tisuca kuna i to za 16. PUF, Anno Domini, 44. smotru narodne glazbe i plesa Puljštine te za organizaciju drugih programa.

Kazalište Dr. INAT za svoje predstave dobiva 115 tisuca kuna, a OKUD Istra za 35. medunarodni susret harmonikaša i za nastupe može racunati na 260 tisuca kuna. KUD "Matko Brajša Rašan" ce za svoje programe dobiti 90 tisuca, KUD Uljanik kao potporu ce primiti 80 tisuca, a KUD-SAC "Lino Mariani" može racunati na 110 tisuca kuna.

Drugi najveci dobitnik u ovoj stavci je Puhacki orkestar Grada Pule, koji mora organizirati 15 obaveznih nastupa, tri nastupa Teranki i Vecer klapskog pjevanja "Puna mi Pula" i dobiva 570 tisuca kuna. Pulske mažoretkinje ove godine ce od Grada dobiti 45 tisuca kuna, dok ce Studio Zaro moci raspolagati s 80 tisuca kuna.

Stavka proracuna koja se tice novih medijskih kultura ove godine ima nekoliko novih korisnika. To su Umjetnicka organizacija Film i Film, koju vodi Hassan Abdelghani (pet tisuca kuna), Udruga Sonitus (deset tisuca kuna) i Studentska udruga Pula (pet tisuca kuna). "Preseljeni" korisnici, koji se po prvi put pojavljuju o ovoj stavci, jesu Udruga Art & Music (prije u glazbenim programima) koja dobiva 40 tisuca kuna te Udruga Kulturban (nekoc u stavci dramsko-scenskih programa) koja je organizirala dvije manifestacije Festival of Performing Arts i koja za novi program - Audio art festival - dobiva 25 tisuca kuna.

Uobicajeni proracunski korisnik u stavci novih medijskih kultura je udruga Metamedij, koja za svoje standardne programe može racunati na 35 tisuca kuna. Tu su i udruge koje za svoje programe dobivaju po 25 tisuca kuna: Monteparadiso, Gradska radionica, Studio KaPula i Distorzija.


Podijeli: Facebook Twiter