Presjekao nas je prvi riječki gol

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lani su "zeleno-žuti" napokon u sezonu krenuli na "Drosini" i bez obzira što im je u goste došao jaki Hajduk, uspjeli su stići do boda u susretu u kojem se mreže nisu tresle. Željeli su tako nešto ponoviti i u petak na Kantridi na koju su došli, što se tiče uigranosti i problema unutar momčadi, u sličnoj situaciji kao što su bili lani pred ogled sa splitskim "bilima", no epilog je bio sasvim drugačiji. Uvjerljivih 3:0 za Rijeku koja je mogla i još uvjerljivije slaviti da na kraju trener Matjaž Kek nije svojim pulenima naložio da podignu nogu s gasa i suzdrže se od dokrajčivanja grogiranog suparnika.

Zadržao se poslije utakmice trener Igor Pamić u svlačionici sa svojim igračima kako bi im pojasnio neke stvari. Jučer, prije jutarnjeg rekuperacijskog treninga na "Drosini", opet im je Paminjo skoro sat vremena ukazivao na pogreške koje su napravili na Kantridi, a njih je bilo poprilično.

- Što da vam kažem, i na terenu je bilo isto tako loše kao što se činilo s tribina, priznao je i Tomislav Havojić. - Nismo najbolje ušli u utakmicu, no ipak smo se dobro držali na početku, a onda nas je taj prvi gol presjekao.

Rano primljeni gol bacio je u vodu sve planove koje je Paminjo pripremio pred gostovanje na Kantridi.

- No, ne smije nas ova utakmica izbaciti iz ritma. Ima još puno da se igra do kraja, punih 35 kola, trebamo ovo što prije zaboraviti i pripremiti se za Split.

Rijeka je u petak potvrdila ono što se od nje i očekuje. Podno stijena Kantride stvorena je momčad koja puca visoko, a apetiti riječkih navijača, koji su u petak napravili sjajnu atmosferu, još će više porasti kad se momčadi priključe Anas Sharbini, Maleš, Cesarec i Tadić. S druge strane, svi oni kojima je "zeleno-žuta" boja pri srcu toplo se nadaju da će igra njihovih ljubimaca dobiti na kvaliteti kad se momčad kompletira i uigra. (I. CEROVAC)

Milić: Ucjenjivali su me

Hrvoje Milić jučer je napokon riješio svu potrebnu papirologiju i potpisao trogodišnji ugovor s ruskim prvoligašem Rostovom. No, poprilično nas je iznenadio jučerašnji Milićev telefonski poziv iz Rusije. Dojučerašnji "zeleno-žuti" lijevi bočni odlučio je ispričati sve što mu se zadnje vrijeme nakupilo na duši.

- Tek sam jučer dobio raskid ugovora s Istrom 1961. U pulskom klubu su me ucjenjivali, vršili neviđeni pritisak na mene i čekali do zadnjeg časa. Bili su svjesni da ću morati pristati na njihove uvjete jer da to nisam napravio, ne bih se mogao registrirati i ne bih imao prava igrati na početku ruskog prvenstva koje kreće u ponedjeljak. … U Istri 1961 su mi ostali dužni šest plaća i premije za prošlu sezonu, sve zajedno oko 120 tisuća kuna, što sam im sada morao oprostiti. Jedino ću dobiti plaću za veljaču i ožujak, a i to je pitanje kada, vjerojatno tek kada ih dam na arbitražu. To sam mogao napraviti više puta još dok sam igrao u Puli, ali nikad nisam da ne stvaram probleme klubu, a sad mi oni ovako vraćaju. Usto, informacije koje imam kažu da je moja odšteta bila puno veća od 350 tisuća eura i ako je to istina, pitanje je u čijem je džepu taj novac završio.

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter