Presjek jednogodišnjeg rada svih učenika i mentora

Dio učeničkih radova (Dejan ŠTIFANIĆ)
Dio učeničkih radova (Dejan ŠTIFANIĆ)

Iznimno je veselo, u znaku pozitivnih vibracija bilo na otvorenju izložbe učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn koja je održana jučer u galerijama Luka, te subgaleriji Mul i galeriji Anex u Istarskoj ulici.

Nakon prigodnog glazbeno-plesnog programa u izvedbi darovitih učenika škole, pozdravne je riječi, pohvalivši sve učenike i njihove nastavnike-mentore za trud, rad i zalaganje izrekla tajnica HDLU-a Istre Tina Širec Džodan.

Zvjezdana Marguš Prohaska, viša savjetnica za likovnu kulturu i likovnu umjetnost pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, naglasila je kvalitetu radova, gdje je vidljiv veliki trud i zalaganje svih učenika, kao i glazbenu i plesnu nadarenost učenika ove škole. Prisjetila se i svoga školovanja te studiranja s brojnim današnjim profesorima u ovoj školi.

"Ovogodišnja, 11. izložba radova nastalih na svim odjelima škole svjedočanstvo je jednogodišnjeg rada. Odabrati radove, napraviti presjek vlastitog rada pored velike radosti postavlja i pitanja gdje smo, što činimo i s čime se susrećemo u našoj pedagoškoj praksi. Drastične društvene promjene u kojima živimo, veliki generacijski jaz, eksponencijalni rast znanja, kompleksno, nepredvidivo i raznoliko društvo samo su neki od izazova s kojima se susrećemo u školskom radu zadnjih godina. Graditi mostove i veze između nas i učenika glavni je pokretač i odgovor na zadane izazove. Uspostava ravnoteže između međusobne ovisnosti učenika i nastavnika i potrebe za individualnosti koja je dio svakog bića, temelj je našeg pristupa pedagoškom radu, kazao je ravnatelj ove škole Davor Kliman.

- Prvi put u povijesti desilo da pojedini učenici bolje poznaju nove tehnologije od svojih učitelja. Ta činjenica može lako doprinijeti zabludi i boljem poznavanju materije s kojom se susreću u učenju. Sve to nas tjera na stalno stjecanje novih znanja kako bismo mogli ići u korak sa zahtjevima mladih ljudi i njihovim promjenama u gledanju na svijet koji nas okružuje, naglasio je Kliman.

Izložba je otvorena do 22. svibnja i ostvarena je pod pokroviteljstvom Grada Pule. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter