Presjek godišnjeg kreativnog rada

S izložbe Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna (D. ŠTIFANIĆ)
S izložbe Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna (D. ŠTIFANIĆ)

Godišnja izložba radova učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula otvorena je jučer pred brojnom publikom u galeriji Multimedijalnog centra Luka te u subgaleriji Mul i galeriji Anex.

Talentirani učenici

- Svake mi je godine posebna ova godišnja izložba koja prikazuje presjek stvaralaštva u ovoj školi. Stalno se kreativno radi, no unutar škole ponekad nismo niti svjesni što se sve stvara i tek na ovoj izložbi možemo zorno vidjeti koliko se tu kreira. Uvijek se sjetim početaka naše škole, i kada vidim da već dvadeset godina djelujemo kao škola, posebno raduje vidjeti taj silni napredak, učenike koji su talentirani ne samo u likovnosti, već i u drugim oblastima. Uspjesi naših učenika dokazuju da nam kompas još uvijek pokazuje dobar smjer i nesebično zahvaljujem svima onima koji su na bilo koji način utkali sebe u ovu malu povijest naše škole, kazao je ravnatelj Davor Kliman prilikom otvorenja izložbe.

Uslijedio je kulturno-umjetnički program koji su vodile učenice Linda i Sara, a gdje su svoje glazbeno i plesno umijeće pokazali učenici škole i gosti.

Izloženi su radovi učenika iz svih odjela škole. Akademska grafičarka Ksenija Tomičić napisala je u popratnom katalogu za grafički odjel da "kao konačni rezultat učenika i nastavnika ovog odjela nastaju plakati i ambalaža za proizvode, knjige grafičkih standarda i ilustrirane slikovnice, stranice stripa, grafički listovi i mape, a samo mali dio toga može se vidjeti svake godine na školskoj izložbi".

Individualni pristup

Na kiparskom se odjelu, naglasio je Alen Floričić učenici specifično upoznaju i s raznim kiparskim oblikovnim i izvedbenim tehnikama, a akademska slikarica Gordana Ivančić Dobran ističe da je cilj slikarskog odjela, kroz individualizirani pristup, svakog učenika ponaosob upoznati s različitim metodama i pristupima slikarskim tehnikama.

Dejana Bogosavljević s tekstilnog odjela ističe da su radovi učenika tekstilnog odjela rezultat posvećenosti zanatskom, likovnom i umjetničkom stvaralaštvu.

Izložbu prati i katalog s opisom programa škole te popisom učenika po odjelima, kao i djelatnika. (Vanesa BEGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter