Preseljenje Ureda predsjednika je "tuk na utuk"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak odgovarajući na pitanje o preseljenju Ureda predsjednika kako smatra da tu ima elemenata politike "tuk na utuk", da je izabrana predsjednica Grabar-Kitarović ishitreno nešto tražila te tako ishitreno i dobila.

"Mislim da tu ima malo elemenata politike 'tuk na utuk'. Naime, kako je, po meni, gospođa predsjednica ishitreno nešto tražila, tako je izgleda i dobila", rekao Komadina te dodao kako će vidjeti "kako će se to rasplitati". Na konferenciji je bilo riječi i o izradi razvojne strategije Primorsko-goranske županije, o čemu je govorio ravnatelj Županijskog zavoda za prostorno uređenje Mladen Črnjar. Črnjar je rekao da je za razvijanje te strategije potrebna nacionalna strategija, koje još nema, te kako je dogovoreno da se sa županijskom strategijom ide dalje dok se može bez parametara koja mora donijeti država. Novinare je zanimalo čini li to što nema nacionalne strategije razvoja štetu Primorsko-goranskoj županiji budući da ona ne može donijeti svoju strategiju razvoja te se ne može računati na novac iz EU za neke kapitalne projekte.

"Mi smo zauzeli stav i tako će vjerojatno biti, da ćemo mi strategiju dovršiti", rekao je Komadina, dodajući da u županiji promišljaju o razvoju i kako joj je potrebna luka i dvokolosiječna pruga. Župan Komadina također je rekao da se u vezi s rokovima za izradu stategije na nacionaloj razini vjerojatno vodi računa o razini komunikcije s Bruxellesom i EU. Dodao je kako još ima vremena za izradu strategije, a Črnjar smatra da se županijska strategija može izraditi do kraja godine. Na pitanje znaju li u kojoj je fazi izrade nacionalna strategija, obojica su odgovorila da o tome nemaju spoznaje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter