Preseljenje gradskih poduzeća na jedno mjesto

Zemljište na obilaznici (Manuel ANGELINI)
Zemljište na obilaznici (Manuel ANGELINI)

U posljednjih tjedan dana gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 15 akata, među kojima se najviše ističe konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja istočne poslovne zone, koji će biti proslijeđen na usvajanje Gradskom vijeću.

Tijekom javnih izlaganja ovog plana, usporedo s prijedlozima izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Pule (PPU), Generalnog urbanističkog plana uređenja Pule (GUP) te urbanističkih planova uređenja Max Stoja i Lungomare, za prijedlog UPU-a istočne poslovne zone pristigle su tri primjedbe, jedna Hrvatskih voda te Radenka Ognjenovića i Dušice Radojčić.

Prostorni plan obuhvaća neizgrađeni dio područja iza obilaznice, otprilike od Valmada do Šijanske ceste, na kojem je, uz poslovne subjekte, rezerviran prostor i za preseljenje svih gradskih javnih poduzeća.

- Područje obuhvaća veliku površinu koja je većinom u vlasništvu Grada i koju smo predvidjeli za razvijanje pulskog gospodarstva. U GUP-u su do sada bila određena ograničenja u gradnji i zato smo išli s ciljanim izmjenama i dopunama PPU-a i GUP-a. Ovo je plan nižeg reda u kojem smo definirali uvjete i sada su puno fleksibilnije mogućnosti investiranja u ovoj zoni, rekao je gradonačelnik Boris Miletić i potvrdio da je na području rezervirana lokacija na koju bi se, što se najavljuje već par godina, preselile mnoge komunalne tvrtke.

Pročelnik Odjela prostornog uređenja Giordano Škuflić istaknuo je da na području grada postoje rezervirane dvije lokacije za preseljenje komunalnih tvrtki.

- Osigurali smo dva rješenja i mogućnosti za preseljenje i smještaj javnih gradskih poduzeća, ali samo će se na jednoj realizirati takva zamisao. Kada se to dogodi, Grad će odabrati najpovoljnije rješenje i osloboditi takve rezervacije drugu lokaciju. Budući da su UPU-om istočne poslovne zone stvoreni puno fleksibilniji uvjeti na tom području, moguće je da tamo bude sagrađen novi vatrogasni centar, pojasnio je Škuflić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter