Preregulacija prometa zbog kružnog toka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ponedjeljka se privremeno u Umagu zatvara raskrižje ulica Edoarda Pascalija, Novigradske i Joakima Rakovca, poznatijeg kao "semafori kod Mlinotesta", zbog pocetka gradnje kružnog toka. Na snazi ce biti nova regulacija prometa, koji ce biti preusmjeren na okolne ulice.

Iz pravca starog grada i robne kuce vozila ce se kretati Ulicom Pozioi uz tvornicki kompleks Podravke prema naselju Moela, tj. ulicama Rudera Boškovica, Žrtava fašizma i(li) Novigradskoj. Vozaci koji dolaze izvana morat ce na zaobilaznicu, odakle ce kroz Ulicu Ernesta Miloša uci u gradsko središte. Iz gradske uprave mole vozace da posebnu pažnju posvete privremenoj prometnoj signalizaciji i da je poštuju.

Inace, planira se napraviti kružni tok, zajedno s kompletno novom infrastrukturom (rasvjeta, telefonske i slicne instalacije, oborinska odvodnja i ostalo) i asfaltom, što ce donijeti novu regulaciju prometa.

Izvodac je tvrtka Cesta iz Pule, koja po ugovoru ima 45 radnih dana da dovrši posao. Investicija je vrijedna 1,6 milijuna kuna s PDV-om, pri cemu je ta cijena u postupku javne nabave bila 70-ak tisuca kuna jeftinija od ponude firme GP Krk.

Racuna se da ce rotor biti dovršen do kraja godine, jer treba uzeti u obzir moguce vremenske neprilike. O toj se investiciji vec godinama govori, veli dogradonacelnik zadužen za komunalne djelatnosti Mauro Jurman, koji je dodao da je projekt kružnog toka prije godinu dana revidiran i nanovo nacrtan.

Istodobno ce se napraviti još jedan, ali privremeni kružni tok s plasticnim elementima kod pošte i tzv. plave poslovno-stambene zgrade, koji ce biti svojevrsna proba. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter