Prepuna Špina uživala u nezaboravnim hitovima grupe Film

Dvije institucije - Tito i Glas Istre 1968.
Dvije institucije - Tito i Glas Istre 1968.

Nije bilo teško pogoditi da će sinoćnji koncert Jure Stublića i grupe Film biti jedno od najposjećenijih događanja ovogodišnje Labin Art Republike. Očekivano prepun prostor ispred ljetne pozornice kod Špine možda bi smetao ponekoga, da se radilo o događaju drugačijega tipa, no rock koncerti u pravilu su najbolji kada u publici vlada lagana gužva.

Vidi se da Juru Stublića godine "rockerskog" načina života nisu poštedjele, no ako je osamdesetih ostavljao "Srce na cesti", sa sigurnošću možemo reći da ga je preksinoć ostavio na pozornici. Pomlađeni sastav grupe Film s lakoćom je i užitkom isporučivao hit do hita iz prebogate kolekcije sjajnih, nepretencioznih i prepoznatljivih pjesama, a Jura se - vidno zadovoljan - unosio u njih baš kao nekada, pred više od trideset godina, kada je s pozornica diljem bivše države lomio ženska srca.

Nabrojati sve sjajne momente ovoga koncerta možda bi bio i pretežak zadatak - dovoljno je reći da je svaku pjesmu, od prve do zadnje, publika popratila zborskim pjevanjem, ponekad refrena a ponekad i svih stihova! Ovakvom Juri, koji na leđima nosi teret godina i dugotrajne karijere, sredinom koncerta ipak je trebao kratak predah, a mikrofon je preuzeo odličan gitarist Borna i otpjevao nekoliko brzih i starih stvari sa samih početaka karijere Filma, poput "Neprilagođen" i "Moderna djevojka".

Stublić je, uz niz duhovitih i ponekad pomaknutih doskočica sa stagea, nekoliko puta najavio kraj koncerta i zadnju pjesmu, da bi se zatim vratio i zadovoljnoj publici isporučio još nekoliko bezvremenskih novovalnih hitova. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter