Prepun trg pjevao sa Zakom više od dva sata

Koncert Ivana Zaka ispunio trg do zadnjeg mjesta
Koncert Ivana Zaka ispunio trg do zadnjeg mjesta

Prepun labinski trg obilježio je i ovogodišnju Petrovu. Ivan Zak privukao je brojne pripadnice ljepšeg spola koje su dupkom ispunile trg. Uglas, više od dva sata, pjevali su se hitovi poput "Tko mi te krade", "Ne pitaš za mene", "Naučila si me" i brojni drugi. Isti scenarij, prepunog gradskog trga, vjerujemo, ponovit će se i za feštu grada u kolovozu, kada će publiku zabavljati Maja Šuput.

Festival OPG-ova

Glazbeni program započeo je u ranim večernjim satima nastupima RKUD-a "Rudar" iz Raše, KUD-ova "Ivan Fonović Zlatela" iz Kršana i "Đulistana" iz Labina, Gradskog orkestra, Rafaela Santaleze, mladog labinskog glazbenika, te sve poznatijeg etno benda Šćike. Program je završio u ranim jutarnjim satima, kad su gradom još odzvanjali akordi i glasovi odličnog Funbox Benda.

Petrova je ove godine upotpunjena Festivalom OPG-a, poduzetništva i obrtništva koji zajednički organiziraju Grad Labin i medijska grupa Styria Hrvatska. Na otvorenju Festivala labinski je gradonačelnik Tulio Demetlika istaknuo kako se u prošlosti za Petrovu u Labinu održavao tradicionalni sajam. Upravo po tom uzoru, svoje je usluge i proizvode sinoć prezentiralo 20-ak poduzetnika, obrtnika i OPG-ova iz cijele Hrvatske.

Istovremeno u gradskoj je loži otvorena 5. galerija ekstra djevičanskog maslinovog ulja, gdje su se mogla degustirati nagrađena ulja istarskih i lokalnih proizvođača Duilia i Bosiljke Belić, Mattea Belcia, Bruna i Davorke Flego, Williama Negria, Silvana Smokovića, Andrea Baćca (uljara Perinić) te Fiore iz Vodnjana, uvrštenih u svjetski priznat vodič Flos Olei. Uz vrhunska svjetska maslinova ulja posluživala su se vina Romea Licula te vina Juričić i Baćac.

Desetljeće Radio Gerile

Koncertom kod Špine obilježena je 10. godišnjica Radio Gerile. Na koncertu je nastupio pulski Flanger Danger, riječki Nord i Padre, labinski Ver Ballem te pobjednici Festivala labinskih bendova - SDP Trio. Da sve protekne u najboljem redu pobrinuo se voditeljski trojac - Milda Mišon i Adriano Šćulac na Trgu i pulski Todor na Špini.

Od jazz festivala do Susreta klapa

Podizanjem zastave na gradskoj kuli, Torionu, čast koja je pripala frontmenu Šćika - Zoranu Karliću, počela je 14. Labin Art Republika. Dvomjesečni festival kulture i umjetnosti donosi 40-ak kulturnih događanja, počevši od trodnevnog Labin Jazz festivala uz nastupe vrsnih jazz, blues i soul glazbenika poput Cubisma, Jelene Radan i Damira Halilića Hala. Susret klapa ove se godine vraća u punoj snazi na labinski starogradski trg, a očekuje nas i koncert hvaljenog tenora Ive Gamulina Giannija, intimni koncert Elis Lovrić u amfiteatru Parka skulptura na Dubrovi, plesni spektakl "Noć Brazila u Labinu" te završni koncert festivala, nastup hvaljene labinske vokalne skupine XL. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter