Preprodavao meso nepoznatog porijekla

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

Muškarac s područja Matulja u dobi od 32 godine osumnjičen je za nedozvoljenu trgovinu mesom na području Buja te mu zbog toga slijedi kaznena prijava.

Njega su u teretnom vozilu renault riječkih registracijskih oznaka policijski službenici u zaštiti državne granice zatekli u četvrtak oko 16.30 sati u Kaštelu. U renaultu je 32-godišnjak prevozio oko 47 kilograma smrznutog mesa, ali za njega nije imao odgovarajuću dokumentaciju o porijeklu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak meso nabavio na području Slavonskog Broda, a potom ga je prodavao restoranima na području Bujštine.

Policija je naime u dvama restoranima na Bujštini pronašla i oduzela meso kupljeno od Matuljca te o tome obavijestila službenog veterinara koji će pregledati meso. Kriminalističko se istraživanje nastavlja te se provjerava je li 32-godišnjak opskrbljivao i druge restorane mesom bez odgovarajuće dokumentacije.

Istrani još uvijek pamte posljedice neodgovornog trgovanja mesom dopremljenog iz drugih područja Hrvatske. Naime, ovog je mjeseca deseta godišnjica velike "epidemije" trihineloze od koje je u Istri bilo oboljelo 140 ljudi. Sumnjalo se tada (a ni do danas ta sumnja nije otklonjena) da je meso zaraženo trihinelom bilo dopremljeno iz Slavonije. Nitko međutim tijekom svih ovih deset godina nije odgovarao za teško narušeno zdravlje ljudi. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter