Prepreka je temelj svega

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na petom katu Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula privode se kraju probe za plesnu predstavu koju u produkciji INK-a autorski potpisuje koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld. Njome ce ova kuca otvoriti jesensku sezonu, a premijera je predvidena za 9. listopada. Zavirili smo u prostor gdje svojim intervencijama pokreta novi naslov oblikuju Mauricio i Matija Ferlin, Roberta Milevoj i Nino Bokan, a uz njih svoje mjesto na pozornici ima i Sonja Pregrad.

U razgovoru s Janevom Imfeld saznajemo da je predstava u prvim koracima svojeg nastajanja imala naziv "Drugi paket", no sada razmišljaju o novom naslovu - "Dvije žene, dva brata i dva metra". Množina ovdje stoji jer se cijeli umjetnicki proces temelji na manipulaciji i razradi zajednickih ideja i rješenja svih sudionika.

Tema je prepreka, a Janeva Imfeld porucuje da su puno vremena utrošili upravo na fizicko istraživanje razlicitih vrsta prepreka i analizu onih psihickih koje su možebitna smetnja za obavljanje fizickih akcija ili se odražavaju kao barijera za publiku.

"Muzika koju ukljucujemo u posljednjoj fazi rada takoder ce se bitno reflektirati na ova pitanja jer mijenjat ce predstavu i otežavati situaciju", veli ona.


Podijeli: Facebook Twiter