Prepoznatljivi underground

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nekadašnjoj pulskoj vojarni Karlo Rojc pocelo još jedno izdanje najstarijeg i najposjecenijeg ovdašnjeg nezavisnog underground festivala. Monteparadiso hardcore festival ove se godine održava 19. put.

Osim mnogobrojnih posjetitelja, u dva dana u unutarnjem dvorištu Rojca, ugostio je 12 bendova. A prvog dana festivala, u petak, mogao se vidjeti vec dobro poznati prizor.

Grad nekoliko dana ranije zašareni ekipa specificnog izgleda, subkulturnog, punkerskog imidža. Dvorište Rojca, gdje je za vrijeme festivala dozvoljeno kampiranje, napuni se šatorima i vozilima stranih registracija, a ove su godine to mahom Talijani i Austrijanci, što govori u prilog tome da je Monteparadiso prepoznatljiv izvan regionalnih okvira.





S godinama je, pak, nekako u drugi plan pala lista izvodaca jer je ovaj festival više prilika da se susretnu stari znanci no bukvalni odlazak na koncert. Nastupi su više revijalni, svirke pocinju u 21 sat, a završavaju u dva.

U petak su redom nastupili Rabbia e disperazione, Dishumanity, Motherpig, Dislike, Trashcat i Warfare, a sve su to bendovi ciji se izricaj može smjestiti unutar punka, bio to cisti hardcore ili blaži punk rock.

Nakon što završe svirke, ulaz se otvara i za one bez karte, pa tad najcešce nahrle i lokalci jer Monteparadiso više svakako nije punkerska ekskluziva. No, petak je ipak i dalje u sjeni subote. U išcekivanju subotnjeg, kako neki kažu, jaceg line-upa, ništa manje zabavno nije u vanjskom dvorištu, na zidicu ili pored auta, kombija, šatora... (M. BARADIC; Snimio D. ŠTIFANIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter