Prepolovio se Drago Plecko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog cak 104 kilograma koje je imao prije gotovo dva mjeseca, poznati hrvatski alternativac Drago Plecko poceo je osjecati svakodnevnu, nepodnošljivu bol u kralježnici. Višak svojih kilograma je odlucio otopiti bez gladovanja i pretjerane tjelesne aktivnosti.

- Najvažnije je jesti dok se ne osjeti prva sitost. Ne smijete prestati jesti prije nego što osjetite da ste siti niti nastaviti nakon što ste se najeli, rekao je Plecko, koji je u samo 40 dana smršavio deset kila.

Sastavio je jelovnik za dijetu. Najprije je provjerio kiselost urina i shvatio da mora izbjegavati jedino sol i sodu bikarbonu. Jeo je samo tri puta na dan, i to u tocno odredeno vrijeme.

Za dorucak je jeo voce. Pojeo bi i do cetiri banane. Kobasice od soje prelivene maslinovim uljem, uz rižu i kuhanu brokulu bile su mu omiljene za rucak. Nije se odricao ni deserta. Jeo je po tri pudinga od soje ili vocne jogurte.

- Užasno sam lijen kad je tjelovježba u pitanju, tako da sam svaki dan hodao oko 20 minuta, tek toliko da se malo zadišem. U teretanu nisam ni zavirio, otkrio je.

Sjetio se susreta s budistickim svecenicima iz Koreje koji su znali poseban trik kojim se razvija imunost na osjecaj gladi. Rijec je o posebnim vježbama disanja, kojima se kontrolira rad trbušnih mišica, a bitno je ispravno držati tijelo. 

Diše se prvo na jednu pa na drugu nosnicu. Prekinuo je dijetu prije 12 dana, a još mu se nijedan kilogram nije vratio.


Podijeli: Facebook Twiter