Preplacene holivudske megazvijezde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije svako poznato glumacko ime garancija da ce film donijeti zaradu producentima. Da ima i zvucnih imena koja ne donose željenu dobit, pokazuje i Forbesova lista desetero glumaca u koje je uloženo više no što je film zaradio.

Na prvom mjestu je komicar Will Ferrell. Njemu se na dušu stavlja neuspjeh filma "Zemlja izgubljenih" u koji je uloženo 100 milijuna dolara, a zaradio je jedva 65 milijuna. Po tome ispada da je Ferrell glumac koji po uloženom dolaru zaradi svega 3 dolara i 29 centi.

Za usporedbu, kao mjerilo uspješnog glumca uzet je Shia LaBeouf, koji je za svaki dolar koji mu je isplacen zaradio 160 puta više. Ferrella po neisplativosti slijede Ewan McGregor, koji je zaradio 3,75 dolara po jednom uloženom, a listu nastavljaju s nešto boljim omjerom Billy Bob Thornton, Eddie Murphy, Ice Cube i Tom Cruise.



Murphy je uzet kao primjer glumca koji je precijenio svoj glumacki utjecaj i zatražio velike honorare da bi glumio u filmovima nakon što je "Luckasti profesor" zaradio 274 milijuna dolara. No, skoro svi njegovi filmovi nakon toga doživjeli su komercijalni fijasko, izuzev "Norbita" ciji je utržak od 160 milijuna dolara spasio Murphyja da ne dode na prvo mjesto ove neslavne liste.



Lista je sastavljena na temelju zarade koju su filmovi ostvarili na kinoblagajnama, od prodaje DVD-ova i prava za televizijsko prikazivanje. Autori liste uzeli su u obzir sto najvecih zvijezda u Hollywoodu i od njih odvojili one koji su u zadnjih pet godina glumili u najmanje tri filma koji su prikazani u barem 500 kina te izracunali koliko je svaki glumac zaradio na pojedinom filmu.


Podijeli: Facebook Twiter