Preokret u sedam minuta

Istra 1961 II - Rijeka II (D. ŠTIFANIĆ)
Istra 1961 II - Rijeka II (D. ŠTIFANIĆ)

Istra 1961 II – Rijeka II 2:1

Utakmica 12. kola: Istra 1961 II – Rijeka II 2:1 (0:1). Sudac: Igor Marić (Sisak) – 6,5. Pomoćnici: Grgurić (Kutina) i Vulić (Novska). Strijelci: 0:1 Kokorović (5'), 1:1 Repić (79'), 2:1 Hadžić (86'). Žuti kartoni: Škiljan (Istra 1961 II), Bertoša, Filipović (Rijeka 1961 II). Crveni karton: Filipović (88' – drugi žuti).

Nakon više od mjesec dana druga momčad Istre 1961 stigla je do pobjede na Verudi. U odličnoj utakmici, najboljoj što su je odigrali u ovoj sezoni, uspjele su se «zeleno-žute» pričuve vratiti iz rezultatskog minusa te s dva pogotka postignuta u samoj završnici svladati drugu momčad Rijeke. Tako su na najbolji način igrači pulskog trećeligaša «oplodili» uvjerljivi trijumf u Samoboru i s nova tri boda skočili na osmu poziciju, a usto su Riječanima nanijeli drugi uzastopni poraz i «pogurali» Novigrađane na drugo mjesto.

Početak susreta dao je nasluti sasvim drugi scenarij jer su gosti poveli već u petoj minuti, iz prve prilike. Bila je to brza akcija po lijevoj strani, Dangubić je ubacio na drugu stativu gdje je Kokorović izmaknuo pažnji domaćih obrambenih igrača i s nekoliko metara svladao nemoćnog Drevena. Pokušali su Puljani uzvratiti udarcima s 20-ak metara, ali pokušaj Desnice završio je tik pored stative (10'), dok je one Repića (27') i Jordana (44') ukrotio Nwolokor. U samoj završnici prvog dijela još su jednom zaprijetili gosti, ali Ajayi je za malo bio neprecizan. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter