Prenijeti vrijednosti IDS-a na državu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

IDS-ov kandidat za predsjednika RH Damir Kajin i prvi covjek IDS-a Ivan Jakovcic na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli službeno zapoceli predsjednicku kampanju. Jakovcic je naglasio da koliko god nekima izgledalo cudno da jedna regionalna stranka ima kandidata za predsjednika republike, to ne treba cuditi jer se u toj kampanji žele prenijeti vrijednosti IDS-a, stare skoro dva desetljeca, na cijelu državu.

"Vrijednosti IDS-a i Istre prenosimo vec 20 godina u Saboru i u Istri...Uvjeren sam da ce to biti prepoznato i u drugim dijelovima Hrvatske", rekao je Jakovcic. Dodao je da je novac njihov najveci hendikep u ovoj kampanji. "IDS nece moci potrošiti isto koliko i drugi kandidati. Mislimo je da je to pošteno reci unaprijed ali je i poštenije u ovo doba krize u društvu biti skroman".

Damir Kajin je istaknuo da ce 2010. u hrvatskoj biti teška godina u kojoj su nužne drasticne promjene kako država ne bi potonula do kraja. "Uvjeren sam da se u hrvatskoj može živjeti pošteno i od vlastitog rada. Ova zemlja je pred gospodarskim slomom a aktualnoj premijerki nece moci pomoci niti 10 Škegra", izjavio je Kajin.

Na novinarska pitanja o hrvatsko-slovenskom dogovoru o arbitraži, Kajin je opet ponovio da se on protivi tome iako se drugi u IDS-u s njegovom tezom ne slažu. "Svako ima pravo na svoje mišljenje. Nikada nisam rekao lošu rijec za Sloveniju i za Slovence. No...Pahor za RH vodi jednu od najiskljucivijih politika od formiranja slovenske države. Taj referendum svojevrsno je izrugivanje hrvatskoj premijerki", kaže Kajin.

"Vec sada možemo naslutiti ishod u konacnici tog arbitražnog sporazuma koji ce se neupitno odraziti gubitkom hrvatskog teritorija. Prijete nam daljnji pritisci iz Slovenije. Sada je aktualan referendum pa slijedi sukcesija zemalja bivše države. Zajednickim ce se novcem ex Jugoslavije podmiriti dugovi Ljubljanske banke, i tako redom. Biti protiv ovog arbitražnog sporazuma nije biti protiv Europe, vec suprotno. Da su se u Hrvatskoj poštivale vrijednosti koje su nas u Istri odredivale kroz ovih 20 godina siguran sam da bi Hrvatska bila u EU-u prije Slovenije. Ovako uz njihove blokade i pritiske te uz našu korupciju, permanentnim koketiranjem s filo ustaštvom, nesankcioniranjem ratnih zlocina i farsom s prelascima kriminalaca iz BiH u RH i obrnuto, jasno je da Hrvatskoj nije mjesto u Europi vec na Balkanu", zakljucio je Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter