Prenijet će se pet milijuna kuna iz tekuće godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pićan, vijećnicima je prezentirano prvo čitanje proračuna za 2018. godinu, kojim su planirani prihodi od 10,4 milijuna, i rashodi od 15,3 milijuna kuna. Razlika između prihoda i većih rashoda, namirila bi se prijenosom od pet milijuna kuna iz proračuna tekuće godine. U projekcijama za 2019. i 2020. godinu, planirani proračun iznosio bi 10,4 milijuna kuna. 

Izrada projektne dokumentacije 

Za predloženi proračun općinski vijećnici nisu imali neke velike rasprave. Tek je vijećnica Jasmina Slivar (Nezavisna) zapitala predsjednika Vijeća Silvana Jurana, da li je moguće preuzeti modele nekih drugih općina Labinštine, te nekih gradova, tako da u kreiranju i predlaganju proračuna sudjeluju i građani, a sve radi potpune transparentnosti. Juran je odgovorio, kako je to nažalost kasno za donošenje ovog proračuna, jer vijeće o njemu mora glasati već idućeg mjeseca, ali se složio s prijedlogom, kao i ostali vijećnici, te je naloženo općinskim službama da pripreme modele i način kako bi se u budućnosti proračuni donosili zajedno s građanima. Vijećnik Fabricio Lukež (Istarski demokrati) pitao je da li je dostatno sto tisuća kuna, za realizaciju jednog tako kapitalnog projekta, kao što je kanalizacija na potezu od naselja Švići do Jakomići, na što mu je općinski načelnik Ivan Franković odgovorio, da su to sredstva koja su namijenjena samo za izradu projektne dokumentacije, kako bi se krenulo u realizaciju tog važnog zahvata. 

Novac za troje roditelja vozača 

Pićanski vijećnici do 8. prosinaca imaju mogućnosti podnositi amandmane na proračun, a samo usvajanje dogodilo bi se na sjednici polovicom idućeg mjeseca.

Na sjednici Vijeća su jednoglasno prihvaćene i odluke o izuzimanju dvaju čestica iz javnog dobra u vlasništvu Općine, i to jedne u Pićnu, te jedne u Tupljaku. Jednoglasno je prihvaćena i odluka predsjednice odbora za zdravstvo socijalnu skrb i školstvo, Jasmine Slivar, o financiranju prijevoza troje učenika koji pohađaju školu za djecu s posebnim potrebama u Labinu, tako da se roditeljima pri vožnji na nastavu isplaćuje jedna kuna po kilometru, a povratak iz škole se obavlja školskim autobusom i to već Općina financira. Sjednici je od jedanaest prisustvovalo deset vijećnika. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter