Premjestit će se rotor za Pješčanu Uvalu

U ponedjeljak započinje rekonstrukcija rotora za Pješčanu Uvalu (M. ANGELINI)
U ponedjeljak započinje rekonstrukcija rotora za Pješčanu Uvalu (M. ANGELINI)

U ponedjeljak započinje rekonstrukcija kružnog raskrižja Ulice Prekomorskih brigada (obilaznice) i skretanja za Pješčanu Uvalu radi adekvatnije pozicije središnjeg otoka te ugrađenih markera koji formiraju razdjelne otoke na privozima.

Riječ je o "bedastom" kružnom toku, projektu MUP-a, kojim se nastojalo ovo, za promet, kritično raskrižje, učiniti puno sigurnije, međutim, betonske vaze i nevjerojatno nelogična izrada kruga rotora, učinila su ga izuzetno lošim prometnim rješenjem bez obzira što se od početka ukazivalo da takav projekt, jednostavno, ne valja.
 
Rekonstrukcijom će se ugraditi betonski rubnjaci umjesto montažnih elementa te će se korigirati elementi kružnog toka s novom pozicijom središnjeg otoka. Formirat će se novi privoz prema dijelu naselja Veruda Porat, te će se korigirati izlaz iz privoza Pješčana Uvala.

Osim ovih izmjena uredit će se zelena površina, dograditi asfaltirani nogostupi, ugradit nova, i premjestiti postojeća, vertikalna signalizacija, te će se izvesti nova horizontalna signalizacija.

S obzirom da se sadašnje kružno raskrižje formira u kružno raskrižje s četiri traka te se izmješta pozicija središnjeg otoka, postojeća javna rasvjeta dopunit će se i prilagoditi sukladno novom prometnom rješenju.

Za vrijeme radova na snazi će na ovom području obilaznice biti privremena regulacija prometa uz naizmjenično propuštanje vozila.

Građevinske radove izvodit će Cesta, a radove na javnoj rasvjeti Vintijan, dok je za stručni nadzor zadužen Via Ing.

Rok za dovršetak radova je 19. travanj 2014. godine, dakle, dan prije Uskrsa. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter