Premješten Pythonov stup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak je premješten rasvjetni stup koji je bio ostavljen da stoji nasred novoasfaltiranog parkirališta kod talijanske Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi u Puli.

Grad Pula je odlucio sam financirati taj popravak nakon što smo upozorili na tragikomicnu situaciju na parkiralištu, gdje je rasvjetni stup bio ostavljen nasred prometnog traka - kao u filmovima Montyja Pythona.

- Grad, ni HEP, a niti ravnateljica škole nisu bili obaviješteni niti ukljuceni u onakvo asfaltiranje parkirališta. Stoga možemo samo izraziti žaljenje zbog takvog pristupa realizaciji koju je na svoju ruku izveo izvodac projekta dvorane talijanske škole, tvrtka Projekt gradnja iz Slavonskog Broda, odnosno Istarske ceste kao izvodac asfaltiranja, rekao je gradski procelnik za komunalni sustav Damir Prhat na izvanrednoj konferenciji za novinare u cetvrtak.

Prhat navodi da je izvodac radova na projektu dvorane talijanskih škola odavno premašio rokove - prvobitni je bio 15. ožujak 2008., a posljednji u veljaci ove godine. Istaknuo je da je ovo još jedan primjer da projekte u Puli nije dobro voditi iz Zagreba kako to cine nadležna ministarstva te pritom spomenuo i druge takve projekte poput izgradnje dvorane na Stoji, Doma za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Marija te dogradnje Osnovne škole Veruda.

- Sram nas je što se dogodilo na ovom parkiralištu, ali trebalo bi se zapitati kako se to izvodaci ponašaju. Teško je vjerovati da se tako nešto može realizirati i nejasno je kako je uopce dozvoljena takva izvedba. Mi nismo mogli dozvoliti takvo stanje pa smo vec jucer narucili premještanje stupa i novo asfaltiranje, a racun cemo poslati Projekt gradnji, najavio je procelnik te dodao da su se zbog ovakvog zahvata požalili na izvodaca i nadležnom ministarstvu.


Podijeli: Facebook Twiter