Preminuo talijanski tenor Salvatore Licitra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati talijanski tenor Salvatore Licitra (43) umro je u noci s nedjelje na ponedjeljak od teških ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreci prije desetak dana na Siciliji, objavili su talijanski mediji.

Lijecnici bolnice u Kataniji potvrdili su tijekom noci moždanu smrt tenora, a njegova je obitelj dopustila transplantaciju njegovih organa, objavio je talijanski dnevnik La Repubblica u svojem internetskom izdanju.

"Moj sin je imao dar belcanta zbog kojega je postao veliki pjevac, poznat diljem svijeta. Oni koji su ga poznavali znaju koliko je bio velikodušan", napisala je pjevaceva majka Paola u pismu bolnici, objasnivši da tim cinom želi "posvjedociti njegovoj humanosti koju daje na raspolaganje onima koji pate".

U subotu, 27. kolovoza Licitra je, vjerojatno zbog iznenadne nesvjestice, izgubio nadzor nad svojom vespom i zabio se u zid. Buduci da nije imao kacigu, teško mu je ozlijedena glava, lice i prsni koš. Njegova suputnica, 29-godišnja Kineskinja koja je imala zaštitnu kacigu, prošla je samo s površinskim ozljedama.

Licitra je pjevanje diplomirao u Parmi, gdje je i poceo pjevacku karijeru 1998., a svjetsku karijeru poceo je strelovito graditi 2002., nakon što je u newyorškoj operi Metropolitanu oduševio publiku u ulozi Caravadossija u "Tosci", u kojoj je iznenada zamijenio slavnog Luciana Pavarottija koji je otkazao nastup samo dva sata prije pocetka predstave.

Osim u milanskoj Scali, Licitra je pjevao u mnogim drugim glazbenim dvoranama diljem svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter