Preminuo Rumunj pretucen u Galižani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesetogodišnji Rumunj, D. C. iz Bukurešta, koji je proteklog tjedna u noci sa srijede na cetvrtak teško ozlijeden nakon fizickog obracuna u unajmljenom stanu u jednoj obiteljskoj kuci u Galižani preminuo je u utorak od posljedica teških ozljeda u pulskoj Opcoj bolnici.

Podsjetimo, za njegovo je ozljedivanje osumnjicen Poljak J. K. N. (56), dok su dvojica Poljaka u dobi od 55 i 56 godina te jedan Nijemac (55) osumnjiceni za nepružanje pomoci ozlijedenom D. C.-u.

J. K. N. (56) je nesretnog Rumunja udario šakom u bradu nakon cega je ovaj pao i snažno udario glavom o tlo izvijestila je policija.

Sukob Poljaka i Rumunja dogodio se u cetvrtak oko 1 sat u stanu kuce u Fažanskoj ulici u Galižani u kojem su stranci boravili i ispijali alkohol. Hitnu pomoc pozvala je vlasnica kuce, a policija je u stanu zatekla J. K. N. (56), dok su se ostali dali u bijeg.

Policija je ubrzo nakon incidenta 3.30 sati u vozilu "ford escort" na Velom Vrhu u Puli zatekla jednog Poljaka, dok su Nijemac i drugi Poljak zateceni u "VW polu" nedaleko Plomina.

Ubrzo nakon kriminalistickog istraživanja Poljak J. K. N. (56), njegova druga dva sunarodnjaka u dobi od 55 i 56 godina te 55-godišnji Nijemac proteklog su petka prepraceni kod Istražnog suca Županijskog suda u Puli, no nakon ispitivanja pušteni su da se brane sa slobode.

Županijski sud nas je izvijestio da je predmet u nadležnosti Opcinskog državnog odvjetništva u Puli koje se, pak, odgovarajuci na naš upit o eventualnoj istrazi oko smrti Rumunja, pozvalo na tajnost svih izvidnih i ostalih radnji.

Neslužbeno saznajemo da je grupa stranaca u Galižani u iznajmljenom stanu boravila još od nedjelje 25. srpnja, no još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg su došli u Hrvatsku, odnosno je li rijec o turistima.


Podijeli: Facebook Twiter