Preminuo Renco Kosinožic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Renco Kosinožic, fotografski umjetnik i službeni fotograf Hrvatske skijaške reprezentacije, preminuo je danas u Austriji dok je bio na zadatku, s aparatom u ruci, radeci ono što je najbolje znao i što je najviše volio. Umro je nakon što mu je pozlilo od jakog srcanog udara za vrijeme snimanja reprezentacije na ledenjaku Hintertux.

Renco Kosinožic roden je 2. svibnja 1952. godine u Novoj Vasi kod Poreca. Na samom pocetku svog radnog vijeka, Renco je pokazao zainteresiranost za fotografiju što je zacrtalo njegovu daljnju profesionalnu karijeru. Prvi fotografski aparat je dobio sa 16 godina i do kraja života ga nije ispuštao iz ruke. Renco Kosinožic je od 1981. godine clan Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti a od 1985. clan Zajednice umjetnika Hrvatske. Radove koje je potpisao bili su izloženi diljem Europe i svijeta.

U više je navrata zajedno s prijateljima prokrstario sjevernu i južnu Ameriku ovjekovjecivši svaki zanimljivi detalj. Mnogobrojne izložbe njegovih fotografija obišle su svijet, Hrvatsku i njemu najdražu Istru. Posljednjih nekoliko godina bio je stalni clan Hrvatskog skijaškog saveza ciji je službeni fotograf. Bio je clan Hrvatskog zbora ucitelja i trenera skijanja (HZUTS) i Zbora ucitelja i trenera skijanja Istre (ZUTS-Istra).


Podijeli: Facebook Twiter