Preminuo radnik ozlijeđen u Istarskoj tvornici vapna

Istarska tvornica vapna
Istarska tvornica vapna

Ivo Tomić (45) iz Vineža pokraj Labina preminuo je u 16.34 sati u srijedu u pulskoj Općoj bolnici tijekom operacije radi teških ozljeda zadobivenih prilikom pada sa skele u krugu Istarske tvornice vapna Murexin u Mostu Raša. Nesreća se prema dojavi policiji dogodila oko 12.30 sati, a nakon nesreće je na mjesto događaja upućen Inspektor zaštite na radu.

Tomić, djelatnik Biga Grupe iz Labina radio je na postavljanju metalne konstrukcije na ulaznom dijelu jednog postrojenja tvornice i nalazio se na skeli visokoj oko četiri metra. Za sada je nejasno radi čega je Tomić pao sa skele. No, čim je pao, djelatnici tvornice su nazvali Hitnu pomoć koja ga je zbrinula i hitno prebacila u Pulu, no tijekom operacije je podlegao teškim ozljedama nekoliko sati nakon nesreće.

U krugu tvornice je u popodnevnim satima bilo vrlo tiho, a djelatnici su bili prilično dotučeni. Sam direktor financija ITV Nardi Golja nam je kazao da ih je događaj šokirao i da suosjećaju sa obitelji stradalog Tomića. Niti direktor nam nije mogao iz prve ruke reći što se dogodilo budući da je u to vrijeme bio u kancelariji, no naglasio nam je da je Tomić bio izuzetan radnik i ponajviše sposoban i kvalificiran.

- Postavljao je ogradu na vrhu ulaza u halu i pao sa skele. Svima nam je jako žao da se to dogodilo i suosjećamo sa obitelji stradalog Tomića. Znam da je bio jako iskusan i obično uvijek nastradaju upravo oni iskusni, nažalost. Radio je za naše kooperante Biga Grupa iz Labina koja kod nas inače obavlja poslove koje mi ne možemo odraditi. Ne znam što bi više imao za reći o toj nesreći osim da je vrlo tužno, kazao nam je Golja.

Na mjestu događaja je ostala skela, koja je u vlasništvu Biga Grupa, te su oko ulaska u halu postavili nekoliko gomila drvenih paleta i sve opasali trakom radi nesmetanog rada nadležnih službi. Sam direktor tvornice je u trenutku nesreće bio u inozemstvu, no i on je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter