Preminuo od sepse i zatajenja organa nakon što su mu brat i prijatelj dali amfetamine

Dimitrije Kačina Giovannini je u studenom 2011. pod nerazjašnjenim okolnostima teško stradao blizu Kluba Uljanik (Arhiva)
Dimitrije Kačina Giovannini je u studenom 2011. pod nerazjašnjenim okolnostima teško stradao blizu Kluba Uljanik (Arhiva)

Saslušanjem troje vještaka iz Zagreba različitih medicinskih struka, jučer je na Županijskom sudu u Puli, pred sutkinjom Gabrijelom Marčetom Ferić, nastavljeno suđenje 32-godišnjim Puljanima Đuri Žeželju i Miomiru Kačini Giovanniniju zbog kaznenog djela omogućavanja trošenja droge Miomirovom bratu Dimitriju Kačini Giovanniniju, koji je od toga preminuo 27. listopada 2014. u dobi od 32 godine.

Koban provod

Dimitrije Kačina Giovannini - Dimi bio je mladić koji je teško stradao u studenom 2011. Tada je, naime, na nogostupu Arsenalske ulice u jutarnjim satima pronađen s višestrukim teškim ozljedama zbog kojih je ostao prikovan za invalidska kolica.

Tri godine kasnije, 28. rujna 2014. u jutarnjim satima, Dimitrije se vratio kući iz provoda, ali mu je pozlilo te je hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici. Ondje je mjesec dana kasnije, odnosno 27. listopada 2014., preminuo zbog, kako je navedeno u optužnici protiv Žeželja i Miomira Kačine, "prolongiranog septičnog zbivanja s razvojem višestrukog zatajenja organa, odnosno zatajenja respiracije, bubrežnog zatajenja, pogoršanjem jetrene funkcije, zatajenjem cirkulacije, zatajenjem koagulacije uz akutno krvarenje unutar sljepoočne regije desne polovine mozga".

Županijsko državno odvjetništvo je potom nakon provedene istrage podignulo optužnicu protiv Žeželja i Kačine kojom ih tereti da su 27. rujna 2014. između 23 i 24 sata na Puntiželi omogućili Dimitriju konzumiranje amfetamina. Miomira Kačinu se tereti da je od Žeželja zatražio da mu u tvrđavu Punta Christo donese paketić s neutvrđenom količinom amfetamina koji je prethodno bio sakrio između dva kamena pokraj tvrđave. Žeželj je to prema optužnici i učinio, a zatim je Miomir dio amfetamina dao Žeželju da ga konzumira. Drugi je dio dao bratu Dimitriju, a kada je ovaj želio staviti amfetamin u usta, on mu je pao, pa ga je prvookrivljeni Žeželj podignuo i stavio u ruku nakon čega je Dimitrije stavio drogu u usta i progutao. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter