Preminuo Marin Brkarić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marin Brkarić, bivši labinski gradonačelnik, zamjenik istarskog župana i saborski zastupnik, preminuo je jutros u svom domu nakon duge bolesti.

Rođen je 16. studenoga 1955. godine u Šušnjevici. Nakon završenog pravnog fakulteta zaposlio se u Istarskim ugljenokopima Raša. Godine 1988. izabran je za predsjednika Skupštine Općine Labin. Na prvim demokratskim izborima 1990. godina izabran je za predsjednika Općine Labin kao kandidata SKH-SDP-a.

Dvije godine kasnije pristupa IDS-u te na izborima 1993. godine postaje prvi gradonačelnik tek formirane lokalne jedinice samouprave grada Labina. Gradonačelnikom ostaje do 2000. godine kada prelazi na dužnost zamjenika istarskog župana. Na parlamentarnim izborima 2007. godine izabran je za saborskog zastupnika IDS-a. U Saboru je predsjedao Odborom za turizam i djelovao u Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Grad Labin održat će večeras u 18 sati komemoraciju. Posljednji ispraćaj bit će sutra u 14 sati u Šušnjevici, u krugu obitelji. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter