Preminuo Hector Camacho

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši trostruki svjetski prvak u boksu Portorikanac Hector "Macho" Camacho (50) koji je prije tri dana teško ranjen u glavu iz vatrenog oružja, preminuo je u bolnici Centro Medico u San Juanu.

Camacho je tijekom noći doživio srčani udar nakon čega su ga liječnici skinuli s aparata za umjetno disanje. "Nažalost, nije mu bilo spasa," kazao je dr. Ernesto Torres, direktor bolnice.

Camacho je u četvrtak ujutro pogođen iz vatrenog oružja u lice i vrat dok je sjedio u automobili u Bayamonu u predgrađu San Juana. U pucnjavi je poginuo i njegov prijatelj Adrian Mojica Moreno. Još uvijek nisu poznati motivi ovog obračuna.

Camacho je između 1983. i 1992. bio među najboljim boksačima svijeta. Osvajao je naslove u tri težinske kategorije (superperolakoj, lakoj kategoriji i poluvelteru kategoriji), a ostvario je ukupno 79 pobjeda, 6 poraza i tri remija.

Smatrali su ga jednim od boksačkih velikana rame uz Oscaru de la Hoyi, Sugar Rayju Leonardu i Felixu Trinidadu. Koncem karijere upao je u probleme s drogom i alkoholom, a 2007. je osuđen na sedam godina zatvora zbog provale u trgovinu s kompjuterskom opremu. Na slobodu je pušten nakon godinu dana zatvora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter