Preminuo glumac Đuro Utješanović

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Đuro Utješanović umro je u ponedjeljak u Zagrebu u 73. godini, nakon duge i teške bolesti. Rođen je u Bosni i Hercegovini. Glumio je u nizu filmova, od Oscarom nagrađene "Ničije zemlje" do "Je li jasno, prijatelju?", "Tri muškarca Melite Žganjer", "Kad mrtvi zapjevaju", "Rusko meso" i mnogim drugima.

Utješanović je igrao i u brojnim popularnim televizijskim serijama - "Najbolje godine", "Putovanje u Vučjak", "Lažeš, Melita", "Smogovci" i "Punom parom". U novije vrijeme uveseljavao je studentsku populaciju porukom koja se već godinama vrti kao najpopularniji džingl Radio Studenta.

Osnovnu školu završio je u Kikindi, a 1956. odlazi u Split, gdje je pohađao šumarsku školu zajedno s još jednim velikim hrvatskim glumcem Ivicom Vidovićem. Iako je u konačnici upisao Šumarski fakultet u Sarajevu, napušta ga nakon dvije godine i odlazi u Zagreb, gdje će kasnije upisati glumu. Poslije stjecanja diplome deset je godina radio u kazalištu Gavella, a onda se posvećuje filmu i televizijskim serijama.+

Osim što je glumio, okušao se i u politici, 2003. godine. Tada je bio prvi na izbornoj listi Socijalističke radničke partije (SRP) u VI. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor. (Danas.net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter