Preminuo gimnasticar Darijo Možnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iznenada, u noci s utorka na srijedu, u Zagrebu je u 23. godini preminuo bivši gimnasticki reprezentativac i višestruki državni prvak Darijo Možnik.

Darijo je mladi brat našeg najboljeg precaša Marija Možnika (24) i bio je clan zagrebackog kluba Hrvatski sokol i student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koji je 5. studenoga ove godine navršio 22 godine.

- Marijo i ja s ostatkom reprezentacije bili smo na pripremama u Gimnastickom centru u Nedelišcu. Na poluvremenu Dinamove utakmice javili su nam da Darijo ne diše. Nismo ni stigli do Zagreba, Darija više nije bilo. Ostali smo bez sjajnog gimnasticara, prijatelja, velikog covjeka - kroz suze je rekao Tigran Goricki, izbornik naše seniorske reprezentacije.

Gimnastikom se poceo baviti s osam godina i prošao je sve hrvatske selekcije. Bio je clan seniorske reprezentacije kada su 2008. godine na Europskom prvenstvu u Lausannei, na konju s hvataljkama, Filip Ude i Robert Seligman osvojili srebreno i broncano odlicje.

Profesionalnom gimnastikom prestao se baviti prije dvije godine, ali je najavljivao da ce se vratiti svom sportu, prije svega, konju s hvataljkama.

Još se ceka nalaz obdukcije koji ce otkriti uzrok smrti, a posljednji ispracaj Darija Možnika bit ce u petak, 25. studenoga u 12.10 na Krematoriju zagrebackog Mirogoja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter