Preminuo djecak koji je u Vabrigi istrcao pred auto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šestogodišnji njemacki državljanin A. M. B. preminuo je u srijedu u 23.50 sati u pulskoj Opcoj bolnici uslijed ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreci na križanju ceste Tar – Lanterna i Turisticke ulice u Vabrigi nedaleko od Poreca.

Nesreca se dogodila kada su otac, 44-godišnji G. B. i majka, 41-godišnja K. B. s A. M. B.-om i još jednim djetetom u kolicima prelazili cestu Tar – Lanterna, tocnije na križanju s Turistickom ulicom. U tom se trenutku šestogodišnjak otrgnuo iz majcine ruke i istrcao na cestu kada je iz smjera Tara naletjela belgijska državljanka, 47-godišnja A. R. H. za upravljacem terenca «nissan navara» i prednjom lijevom stranom vozila udarila djecaka te ga odbacila na kolnik.

Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoc koja je na mjestu pružila prvu pomoc djecaku te ga žurno prevezla u pulsku bolnicu. Lijecnici na odjelu anestezije i reanimacije svim su snagama pokušali spasiti djecaka, ali bez uspjeha te je u 23.50 sati podlegao teškim ozljedama. Policija je utvrdila da je vozacica «nissana» bila trijezna u trenutku nesrece, a da je njemacka obitelj prelazila cestu na mjestu bez pješackog prijelaza. Naloženi su vještacenje vozila i obdukcija tijela djecaka, doznajemo od Nataše Rogic, glasnogovornice PU istarske.

Na mjestu dogadaja u jutarnjim satima nakon nesrece prišli su nam mještani i ogorceno prosvjedovali zbog stanja sigurnosti u Taru i Vabrigi. Naime, napominju da je osim glavnog raskrižja za Tar i Vabrigu, na kojem su ove godine poginule tri osobe, i ova cesta koja vodi za Lanternu vrlo opasna. Radi se o tome da na cesti po cijeloj dužini nema pješackog prijelaza niti ležecih policajaca, a ravni dijelovi ljudima pružaju lažnu mogucnost brze vožnje. No, na prometnici, osim nekoliko asfaltiranih sporednih cesta, ima i mnogo makadamskih puteva koji se na nju spajaju. Mještani se stoga s pravom pitaju kada ce napokon mjesne vlasti odluciti srediti stanje i poboljšati sigurnost na cestama u Taru i Vabrigi.


Podijeli: Facebook Twiter