Preminuo Alen Pamić

Alen Pamić na utakmici u Medulinu (M. ANGELINI/arhiva)
Alen Pamić na utakmici u Medulinu (M. ANGELINI/arhiva)

U petak navečer iznenada je preminuo 24-godišnji Alen Pamić, nogometaš Istre 1961 i sin trenera tog kluba Igora Pamića.

Prema prvim neslužbenim informacijama, Alen je jučer predvečer došao s mora i gledao utakmicu malog nogometa u Maružinima kraj Kanfanara. Potom je pred sam kraj utakmice stao na gol, ali onda se srušio. Reanimacija nije uspjela.

Alen se dosad u tri navrata rušio na terenu, a prvi put mu se to dogodilo dok je igrao u Belgiji za Standard. Na travnjak je pao i 16. veljače ove godine tijekom susreta Istra 1961 - Lokomotiva na pulskom Gradskom stadionu "Aldo Drosina", nakon čega je prestao igrati i trenirati i od onda je obilazio liječnike da bi se ustanovilo zbog čega mu se to događalo. U rujnu je trebao ići na nove kontrole koje su trebale pokazati može li se nastaviti baviti nogometom.

Alen Pamić rođen je 15. listopada 1989. godine, a kao nogometaš bio je član mladih hrvatskih selekcija. Igrao je za više klubova: Žminj, Karlovac, Rijeku, Standard iz Liegea i Istru 1961.

Prvi je put osjetio probleme sa srcem 12. studenog 2010. godine, kao član belgijskog Standard Liegea. Tada je prebačen u bolnicu gdje je bio podvrgnut detaljnim pretragama. Nalazi su pokazivali da je sve u redu.

Alen je 30. svibnja 2011. godine navečer za vrijeme treninga s igračima Žminja opet pao u nesvijest. Liječnici su ga odmah reanimirali, a noć je proveo u pulskoj bolnici, zbog predostrožnosti, ali su ga brzo pustili doma.

Tada je prekinuo treninge i nastavio tek nakon detaljnog pregleda kod vrhunskih kardiologa. Dijagnosticirana mu je aritmija srca te je morao strogo mirovati i piti tablete. Potom je nakon šest mjeseci, u prosincu 2011. godine, otišao na kontrolu kod doktora Carua, prošao sve testove bez problema i tek nakon što je dobio "zeleno svjetlo", iznova je počeo trenirati.

U 12. minuti prvenstvene utakmice s Lokomotivom odigrane 16. veljače ove godine Alenu se dogodilo slično kao i u Belgiji, zacrnilo mu se pred očima i izgubio je svijest. Samo što je sad sve trajalo puno kraće.

- Ići ću na sve moguće preglede dok se ne ustanovi u čemu je točno problem, zašto dolazi do toga. Ne znam, možda nije isto kao prije, možda je sad nešto drugo u pitanju. U svakom slučaju, moram točno vidjeti o čemu se radi - rekao je tada nesretni Alen koji više nije ni igrao, ni trenirao. Do tog nesretnog petka i kobne malonogometne utakmice u Maružinima. (R. CAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter