Preminula žena koju su izbole pcele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U koprivnickoj bolnici umrla je 74-godišnjakinja koju je krajem prošlog tjedna izbo roj pcela, izvijestila je Policijska uprava koprivnicko-križevacka. Baricu Matanovic iz Štaglinca pcele su izbole dok je u petak prolazila pored prikolice s oko 90 košnica kraj poljskog puta izmedu Koprivnickih Brega i Glogovca nedaleko Koprivnice. Pcele su navodno nicim izazvane izletjele iz košnica i napale 74-godišnjakinju kojoj su u pomoc priskocili vatrogasci, rastjeravši pcele vodenim topom.

U teškom stanju s oko tisucu uboda žena je prevezena u bolnicu, gdje je umrla od djelovanja velike kolicine otrova koji je izazvao komplikacije i zastoj organa. U policiji kažu da su pokrenuli istragu, odnosno da provode izvide i potrebne obavijesne razgovore.

"Pcele su jako osjetljive i razdražljive na mirise i druge vanjske utjecaje. Mislim da u konkretnom slucaju ženu nije napao roj pcela, vec samo veci broj. U jednoj košnici inace ima od 30 do 40 tisuca pcela... Bilo je tragicnih slucajeva uboda u Istri, no tada je samo jedan ubod bio tragican, odnosno osoba je bila alergicna pa je preminula", kazao nam je iskusni istarski pcelar. (Hina/S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter