Preminula vlasnica ubijenog psa Miška

Roža i Miško (CROPIX/S. NIKETIĆ)
Roža i Miško (CROPIX/S. NIKETIĆ)

Prošli tjedan u Galižani je preminula Roža Budić, 91-godišnja vlasnica brutalno ubijenog psa Miška. Njemu su još uvijek nepoznati počinitelji prvog dana 2012. godine gurnuli petardu usta i zapalili je. Miško je zbog teških ozljeda morao biti eutanaziran.

Umjesto bolne istine, Roži su njezini bližnji kazali da je Miško odlutao i da bi se trebao vratiti svaki tren. Roža ga je tražila i čekala do posljednjeg daha.

- Nismo joj imali srca reći što se dogodilo Mišku... Ona ga je i dalje dozivala i tražila svaki dan, čak mu je mijenjala vodu i stavljala hranu u slučaju da se vrati dok nje nema ili dok spava, rekao nam je Rožin sin Lucijano Zaharija. Evo, sada će se valjda sresti, tužno je rekao Zaharija, nadajući se da se takva priča neće ponoviti nikome.

- Nažalost, previše je ljudi poput onih koji su ubili Miška, a koji nikad neće shvatiti što su učinili i što je Miško značio mojoj majci, ali i ona njemu.

Poželio ipak pohvaliti rad djelatnika policije koji su, kako je rekao, mjesecima "spavali" u Galižani kako bi pronašli osobu koja je Mišku stavila petardu u usta. Nažalost, to se još nije dogodilo. Istraga još traje, izvijestili su nedavno iz policije. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter