Preminula pješakinja koja je stradala na Vidikovcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesettrogodišnja pješakinja B. M. iz Pule koja je stradala u prometnoj nesreci u subotu 26. ožujka u pulskom naselju Vidikovac preminula je u srijedu od posljedica teških ozljeda, izvijestio je Operativno-komunikacijski centar PU istarske, kojeg je pak izvijestila pulska Opca bolnica. Odmah nakon nesrece B. M. je bila hospitalizirana na Odjelu anestezije i reanimacije.

Nesrecu u kojoj je teško stradala pješakinja izazvao je Diego Košuta (52) iz Pule, koji je automobilom upravljao pod utjecajem 2,47 promila alkohola u krvi. Podsjetimo, pijani vozac se kobne subote oko 14.10 sati za upravljacem citroen xsare picasso kretao Volticevom ulicom u smjeru centra grada kada je neposredno prije križanja s Meštrovicevom ulicom u oštrom i nepreglednom zavoju ulijevo zbog neprilagodene brzine u zanošenju najprije prešao na lijevu prometnu traku te se, ponovno u zanošenju, vratio na desnu traku.

Citroen je tada u raskrižju Volticeve i Meštroviceve ulice izletio izvan kolnika na nogostup na kojem se u tom trenutku kretala pješakinja B. M. i udario ju je zadnjim lijevim dijelom te odbacio na prometni znak i rasvjetni stup na zemljanoj površini.



Nakon udara u pješakinju i citroen je zadnjim lijevim dijelom udario u prometni znak i rasvjetni stup. Iako mu je otpao stražnji lijevi kotac, nastavio se nekontrolirano kretati unutar parkirališta zgrade u Volticevoj u smjeru takozvane male tržnice gdje se na koncu zaustavio. Kako je tada izvijestila policija, nakon nesrece Košuta je ostavio vozilo na mjestu dogadaja i pješice se udaljio, no ubrzo je pronaden i uhicen.

U nesreci je teške ozljede zadobila pješakinja, dok su Košuti konstatirane lakše tjelesne ozljede. Lakše je ozlijeden i 71-godišnjak koji je neposredno prije nesrece parkirao svoj renualt clio na parkiralištu Volticeve ulice, i to od krhotina dijelova automobila, oštecenog prometnog znaka i rasvjetnog stupa koje su se razletjele po parkiralištu i prometnici.

Policija je nakon kriminalistickog istraživanja i kaznene prijave za izazivanje prometne nesrece te nepružanje pomoci osobi koja je teško ozlijedena u prometnoj nesreci dan nakon nesrece Košutu privela dežurnom istražnom sucu pulskog Županijskog suda koji ga je pak nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.


Podijeli: Facebook Twiter