Preminula još jedna žrtva nesreće na Kvaternikovom trgu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U KBC-u Zagreb u srijedu je preminuo 67-godišnjak teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na Kvaternikovom trgu gdje je, u ponedjeljak navečer, u naletu automobila na skupinu pješaka poginula njegova 61-godišnja supruga.

Vozač koji je pod utjecajem alkohola skrivio nesreću, 26-godišnji Nikola Kovačević, u srijedu je doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Pred tužiteljima koji su ga ispitivali nije iznosio obranu, a na teret mu se stavlja izazivanje prometne nesreće, bijeg te ne pružanje pomoći žrtvama.

Neslužbeno se doznaje da je u bolnici danas preminuo 67-godišnji Aleksandar Kusalović, suprug Ljiljane Kusalović koja je umrla u kolima Hitne pomoći nedugo nakon nesreće.

Nesreća se, prema policijskim podacima, dogodila u ponedjeljak u 21.48 sati dok je Kovačević, s 1,92 'promila' alkohola, vozio 'audi A3' zagrebačkih registracijskih oznaka Maksimirskom cestom u smjeru zapada.

Dolaskom istočnije od raskrižja s Domjanićevom ulicom, zbog neprilagođene brzine kretanja skrenuo je u desno i udario u rubni kamen nogostupa, sletio na nogostup kojim se nastavio kretati te nakon naleta na kutiju Elektre sišao s nogostupa, prešao kolnik Domjanićeve ulice te naletio na metalnu ogradu, a potom i na metalni stup semafora.

U nekontroliranom kretanju naletio je na pješake sa sjeverne strane Kvaternikova trga, a potom na prometni znak, kažu u policiji.

Nakon što je okrznuo 'audi A4' zagrebačkih registracija, zaustavio se u desnoj prometnoj traci te se pješice udaljio s mjesta događaja do Ulice Biskupa Josipa Galjufa, gdje su ga građani zadržali do dolaska policije. (Hina)

Osim stradalih supružnika u nesreći su, prema policijskim podacima, lakše ozlijeđene još dvije pješakinje - 66-godišnjakinja i maloljetnica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter