Preminula holivudska zvijezda Jane Russell

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak je u 89. godini u Kaliforniji umrla americka glumica Jane Russell, jedna od najvecih holivudskih zvijezda cetrdesetih i pedesetih godina prošloga stoljeca, a po mišljenju mnogih kontroverzni seks simbol Hollywooda nakon što ju je otkrio bogati americki producent i filmaš Howard Hughes, ponudivši joj ulogu u vesternu "Odmetnik"."

Jane Russell preminula je u miru u svojem domu, okružena clanovima obitelji", rekao je novinarima njezin sin Buck Waterfield.

Russell je glumila uz Marilyn Monroe u filmu "Muškarci više vole plavuše", koju mnogi smatraju i njezinom najboljom ulogom. Glumica nije bila pretjerano zadovoljna svojom karijerom.

"Osim u komedijama, nigdje drugdje nisam ništa postigla. Zapravo, mogu reci da sam cesto bila nezadovoljna filmovima u kojima sam glumila", jednom je prilikom rekla. Mnogi kriticari smatraju da je vecina njezinih filmova bila brzo zaboravljena. U filmovima i na fotografijama cesto se pojavljivala u uskoj odjeci, a redatelji i producenti potencirali su takav glumicin image.

Holivudska zvijezda udavala se tri puta. U prvom je braku bila s poznatim nogometašem Bobom Waterfieldom. Nisu imali biološke djece, no posvojili su ih troje. Razveli su se nakon 25 godina braka, nakon cega se Russell udala za glumca Rogera Barreta, no on je umro nakon samo tri mjeseca. Godine 1971. udala se i treci put, za Johna Peoplesa umirovljenog vojnog pukovnika koji je umro 1999.

Godine 1978. završila je u pritvoru zbog vožnje u pijanu stanju, nakon cega se podvrgnula lijecenju od alkoholizma.

Holivudska zvijezda bila je poznata i po humanitarnom radu. Osnovala je organizaciju World Adoption International Fund koja je pomogla u posvojenju mnogobrojne sirocadi.


Podijeli: Facebook Twiter