Premijerova šogorica dobila kredit HBOR-a?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je smijenjeni ministar financija Slavko Linić, prema nepotvrđenim informacijama, u četvrtak točno u podne odlučio u Rijeci održati dugo najavljivanu konferenciju za novinare na kojoj bi, prema najavama, iznio svoje stavove o vrhu SDP-a i šefu stranke Zoranu Milanoviću, već je u srijedu navečer 'procurilo' da je navodni 'privatni biznis' za koji Slavko Linić optužuje premijera kredit koji je od HBOR-a dobila tvrtka šogorice premijera Zorana Milanovića samo dva mjeseca nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast.

Kako piše Večernji list, tvrtka Miglu Autopraone, čija je vlasnica Ivana Milanović, dobila je kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak preko Centar banke, tada u suvlasništvu SDP-u bliskog poduzetnika Dragutina Biondića. Premijerov brat, piše Večernjak, negirao je da stoji iza svega, ali ovaj dnevni list najavljuje da će objaviti cijelu pozadinu priče.

Hoće li Slavko Linić, koji je najavio da ima podatke koji kompromitiraju Milanovića, doći s papirima koji potvrđuju ovu aferu, tek treba vidjeti.

Slavko Linić u Saboru nije unaprijed želio otkrivati što će reći, no najavio je da će svojim akcijama izazvati prijevremene izbore.

- Milanović me optužuje da sam kriminalac, uzeo je u svoje ruke policiju i obavještajne službe, oni već tri mjeseca prate mene i moje prijatelje ne bi li mi nešto pronašli. Još nisu, a niti neće, jer ništa nisam kriv. Kriminalac je u biti Milanović. On pogoduje članovima svoje obitelji i svojim prijateljima. Međutim, njegovi su poslovi nailazili na blokadu u Ministarstvu financija, ja to nisam dopuštao i zato sam smijenjen, navodno je kazao Slavko Linić stranačkim kolegama na sjednici Županijskog odbora SDP-a Primorsko-goranske županije, dodajući da će sve ono što će reći vjerojatno značiti pad Vlade i prijevremene izbore, ali da njega to jednostavno više nije briga.

- Prvi put mi je u životu moje ime ispred SDP-a. Drugo me ne zanima, kazao je navodno Linić koji je, prema tvrdnjama nekoliko SDP-ovaca koji su, neovisno jedni o drugima, prepričali Linićev govor sa sjednice Županijske skupštine, gdje je, prema njihovim tvrdnjama, gotovo pola sata brutalno otvoreno govorio o Zoranu Milanoviću. Premijeru je pripisao lijenost i određenu raskalašenost, ali i apsolutnu nekompetentnost za obnašanje premijerske dužnosti.

- Ja sam 24 godine član SDP-a, 24 godine sam gradio stranku i vjerno radio na rješavanju problema hrvatskih građana. U te 24 godine HDZ me tukao i pritiskao sa svih strana, ali borio sam se i izdržavao sve to. Nitko mi ništa nije uspio učiniti zato što se isključivo radilo o lažima i objedama protiv mene. A tko me danas optužuje? Optužuje me nesposobni Zoran Milanović. Dok sam ja svaki dan ujutro u 7 sati dolazio na svoje radno mjesto i rješavao probleme građana, on nikad nije u svojem uredu. Milanović samo po cijeli dan vani ždere i loče. Nikad ga nema, navodno je kazao Linić, a nakon toga iznio optužbe koje su se odnosile na premijerove navodno kriminalne aktivnosti.

Susret s novinarima bit će u županijskom SDP-u jer je to mjesto gdje i inače saborski zastupnici drže presice. No, ni Milanovićevi ljudi ne spavaju pa će navodno odmah po završetku Linićeve konferencije biti sazvana još jedna presica koju će držati "Milanovićevi riječki ljudi". (D. CIGLENEČKI, T. TOMIČIĆ/Novi list)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter