Premijerno - kia sportage

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prve službene fotografije kia sportagea potvrdile su prvi dojam. Šef dizajnerskog odjela, proslavljeni Peter Schreyer, uistinu pošteno zaraduje svoj kruh…

Novi kia sportage bit ce premijerno predstavljen na predstojecem ženevskom salonu automobila u ožujku. Treci naraštaj popularnog korejskog SUV-a na tržište stiže punih osam godina nakon dolaska aktualnog modela. Sukladno generacijskom jazu, razlike izmedu novog i starog modela mogu se mjeriti velikim metrom.

Novi sportage ponosno nosi novu obiteljsku masku hladnjaka, a vec na fotografijama zamjetno je koliko je pažnje posveceno detaljima. Dizajn je prilagoden europskim kupcima koji ce nedvojbeno pokazati veliko zanimanje. Dodajte još nenadmašno Kijino 7-godišnje jamstvo te cijenu kojom konkurentima vec nekoliko godina uspješno podrezuje krila i hit segmenta je tu!

Sportage platformu dijeli s hyundaijem ix35, što znaci da je duži i širi od prethodnika, a ujedno bi trebao ponuditi i osjetno više prostora u putnickoj kabini. U ponudi motora još se ne zna puno, ali može se ocekivati da ce se nuditi sa slicnom gamom kakva je u ponudi za ix35. To znaci dizelaše obujma 1.7 i 2 l, odnosno benzinske 1.6 i 2.0.


Podijeli: Facebook Twiter