Premijerni pogodak vrijedan tri boda

Prizor iz predstave "Timon Atenjanin"
Prizor iz predstave "Timon Atenjanin"

Pobjeda nogometaša Istre 1961, prva nakon sedam sušnih kola, pokazala je da su svi oni turbulentni dani sada iza njih. Ponovo su pulski igrači koncentrirani samo na nogomet i događanja na travnjaku, a konačni rezultat i tri osvojena boda u posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone govore u prilog pozitivne atmosfere. Pozitivna je i reakcija igrača koji su, suprotno najavama "ulice", pobijedili Split i tako pokazali da ih se te i takve priče koje nemaju veze sa sportom i fair playom ne tiču.

- Ne treba se obazirati na te stvari, jer stvarno nemaju veze s istinom. Da, ispada da smo mi zapravo utjecali na poredak na samom dnu ljestvice, no to je sve bio splet okolnosti. Pobjedom u Puli Cibalija je prepustila zadnje mjesto Splitu, a identični razvoj događaja samo u korist Splita zbio bi se da su u ponedjeljak oni pobijedili na našem stadionu. Siguran sam da bi se onda govorilo o puštanju i ne znam čemu. Ovako smo pokazali da je ono protiv Vinkovčana bio samo loš dan, te da mi igramo samo za sebe -objasnio je David Puclin utakmice s "davljenicima".

Iako nogometaši pulskog prvoligaša u ponedjeljak nisu briljirali, pamtit će se pobjeda.

- Ne znam kako je to izgledalo s tribine, ali mislim da smo igrali malo "pod ručnom". Iako već duže vrijeme nemamo neki rezultatski imperativ, mi smo se htjeli pobjedom oprostiti od navijača, ujedno i nakon poznatih događaja u klubu s ta tri boda malo podignuti atmosferu. Sigurno je kako je i to utjecalo na činjenicu da smo malo bili u grču. S druge strane protivnici se bore za ostanak, bitan im je svaki bod i sigurno da u takvim okolnostima nije lako igrati, pa je sve to djelovalo pomalo drugačije. (B. VIDULIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter