Premijerna tradicija u Puli se nastavlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jinxi, jedna od najpopularnijih i najznacajnijih domacih grupa, posljednji su put u Puli održali odlican koncert na Kaštelu prije dvije godine, prilikom službene promocije albuma "Na zapadu". Na subotnjem nastupu, takoder na Kaštelu, Puljanima ce medu prvima u Hrvatskoj predstaviti novi materijal s albuma koji planiraju objaviti ujesen.

Uz pjevacicu Jadranku Ivaniš Yayu, osnovna poluga benda još od osnivanja benda 1994. je autor pjesama i gitarist Gordan Muratovic, umjetnickog imena Coco Mosquito, s kojim smo razgovarali dva dana uoci pulskog nastupa.

- Zašto baš Pulu izabirete za premijerne nastupe, ovaj put i prije objave albuma? Prije tri godine to ste ucinili i nenajavljenim nastupom u pulskom Rock Caffeu.

- Pa možda smo malo sentimentalni, a možda smo i praznovjerni. U svakom slucaju, Pula je bio prvi grad (osim naravno Zagreba) u kojem smo nastupali još 1995. godine dok smo pjevali na engleskom; isto se ponovilo i s našim prvim albumom na hrvatskom (Second Hand). Slobodno možemo reci da je Pula prvi grad koji nas je prepoznao, tako da se tu osjecamo kao doma i ne vidimo nikakav razlog da s tom finom premijernom tradicijom prekinemo.

- Zasad ste objavili najavni singl "Da smo se voljeli manje". Možete li nam predstaviti ostatak novog materijala? Negdje ste izjavili da nove pjesme imaju malo neku hipijevsku, dilanovsku crtu.

- Da, tako nam se cinilo dok smo radili na albumu. Naravno, treba to shvatiti vrlo uvjetno jer na kraju ipak ce to biti Jinxi, no, bilo kako bilo, pjesme imaju taj nekakav pomalo bitnicki, hipijevski, pa i protestni ton. Ne živimo na Marsu, tu smo gdje jesmo i to što vidimo oko sebe jedino je o cemu možemo pisati.

- Osim novog materijala, pretpostavljam da cete u subotu na Kaštelu svirati presjek karijere, stare hitove?
- Apsolutno. Koncert uostalom mora trajati dva sata. A na kraju krajeva, i tih novih pjesama ce biti možda tri, cetiri. To nam se cini prava mjera za isprobati gdje smo; nezahvalno bi bilo svirati više pjesama koje još nisu ni objavljene i publika ih nije imala priliku cuti, a kamoli zavoljeti.

- Koliko god bend bio dobar, iznimno je bitna koncertna logistika. Hoce li i ove subote biti osigurana jednaka visoka kvaliteta ozvucenja i rasvjete kao i na zadnjem pulskom koncertu?

- Na to možete racunati. (Z. ANGELESKI)

CIJELI INTERVJU PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U CETVRTAK.


Podijeli: Facebook Twiter